Børn kan blive påvirket af både mors og fars fødselsdepression på forskellige måder. 

Nogle af de potentielle påvirkninger kan være: 

Den direkte følelsesmæssige påvirkning. Barnet oplever ændringer i stemningen og følelserne hos den deprimerede forælder, hvilket påvirker barnets egen følelsesmæssige velvære.

Der kan opstå “Forstyrret tilknytning”. Forældres fødselsdepression kan påvirke evnen til at etablere en sund tilknytning til barnet, hvilket kan have konsekvenser for barnets sociale og følelsesmæssige udvikling.

Barnet kan opleve øget stress og angst, når det er i en hjemmesituation præget af en deprimeret forælder, hvilket kan påvirke dets generelle trivsel og adfærd, samt er der indikationer på, at børn af forældre med fødselsdepression kan have forsinkelser i deres kognitive udvikling og intellektuelle evner, dermed en risiko for følgelidelser

“Både i min terapi praksis og i søvncoachinger oplever jeg de nævnte problematikker. Som jo logisk nok resulterer i dårlig trivsel, søvnudfordringer og nogle gange forsinket udvikling,” siger Joan Flak, coach i Næstved.

“Det er derfor nødvendigt at få arbejdet med det bagvedliggende problem, og ikke blot symptomerne. Så oplever I at have “prøvet alt” er det måske fordi, det primært er arbejdet med symptomerne og ikke det egentlig problem,” forklarer hun.

Oplever, eller har du oplevet at have en fødselsdepression er det vigtigt at søge hjælp, for både din egen og dit barns skyld. Det er nemlig hjælp at hente for både dig og dit barn. 

Du er altid velkommen til at give Joan et kald og vende dine/jeres udfordringer, for afklaring om et forløb hos hende kunne give mening. 

Kontakt:

Joan Flak
Coach – Terapeut – Konsulent
Mosevej 11
4700 Næstved
Tlf nr 25450827

https://joanflak.dk/

https://sovecoach.dk/