Næstved Kommune har indgået en ny 4-års kontrakt med skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Nomus A/S. Det nye samarbejde sker på baggrund af et netop afsluttet udbud på rotteområdet, som har haft stort fokus på kvalitet og miljø. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at kommunens borgere fremover kan opleve flere rottehunde til bekæmpelse af rotter.

Næstved Kommune har et ønske om at være førende på erhverv og bæredygtighed. Dette gælder inden for affaldsløsninger, kollektiv trafik, opvarmning og ikke mindst rottebekæmpelse. Tidligere har udbud på rotteområdet været efter tildelingskriteriet laveste pris, men det seneste udbud har haft et grønnere fokus.

Kommunens nye skadedyrsbekæmper blev denne gang bedømt ud fra de bedste forhold mellem pris, kvalitet og klima/miljø. Mens der fortsat kigges på det mest økonomisk fordelagtige tilbud, så er der denne gang også fokus på buddenes kvalitetsmæssige og miljømæssige indhold.   

– Nomus A/S har i deres tilbud budt med en særdeles tilfredsstillende besvarelse på kvalitet og miljø, og vi har tillid til at de kan fortsætte en god service til glæde for vores borgere. Vi er samtidig glade for den politiske opbakning omkring et grønnere fokus, så det ikke længere blot er et spørgsmål om pris, men også om klima og miljø, fortæller Jette Jungsberg, teamleder i Center for Teknik og Miljø.

Mindre gift, mere miljø
Når den nye kontrakt træder i kraft 1. september, vil det blive med Nomus A/S som kommunens nye skadedyrsbekæmpelsesfirma. Firmaet vandt udbuddet om rottebekæmpelse, og har allerede nu grønne tanker til opgavens udførelse.

– Nomus A/S har bl.a. budt med 3 rottehunde, og ønsker at arbejde målrettet med reduktion af giftforbruget. Vi kan se fra andre kommuner og fra vores nuværende kontrakt, at rottehunde er et godt værktøj i forhold til bekæmpelse, så det bliver spændende. Valget om brug af rottehunde sker dog ikke kun på baggrund af de miljømæssige fordele, men også fordi gift kun virker begrænset mod rotter, da de med tiden kan blive resistente over for giften, siger Jette Jungsberg.

Foruden tilføjelsen af flere rottehunde, så vil den kommende kontrakt også indebære el-biler til alle rottebekæmpere i Næstved Kommune.

Om rottebekæmpelse i Næstved Kommune

  • I Næstved Kommune varetages den praktiske rottebekæmpelse af et privat bekæmpelsesfirma mens myndighedsdelen og de overordnede retningslinjer varetages og udføres af Center for Teknik og Miljø i Næstved Kommune.
  • Man er forpligtet til at anmelde rotter, hvis man observerer dem på sin egen eller andres ejendom.
  • Rottebekæmpelse finansieres af et gebyr, der opkræves alle ejendomme i kommunen.
  • Næstved Kommune bekæmper kun rotter. Mus, hvepse, mosegrise og andre skadedyr skal man selv kontakte en privat skadedyrsbekæmper omkring.
Pressefoto