Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet 2023/06/13 til 2023/06/20.

SPRITBILISTER
Efter flere henvendelser fra borgere om utryghedsskabende knallertkørsel, stillede lokalpolitiet onsdag morgen op ved Fladsåskolen på Mogenstrup Parkvej. Her blev der standset tre knallertkørere, som alle blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter, og den ene blev også sigtet for at køre uden knallertkørekort.

En 88-årig kvinde fra Fuglebjerg var mandag formiddag udsat for et frækt tyveri. Kvinden stod ved siden af sin bil på Dania, da en udenlandsk mand kontaktede hende og spurgte om vej til sygehuset. Mens kvinden forklarede vejen på engelsk, åbnede en medgerningsmand hendes taske, som stod på sædet i bilen, og stjal kvindens pung med diverse kort og kontanter.

Politiet blev mandag klokken 15.30 kaldt til et varehus på Kvægtorvet i Næstved, hvor personalet tilbageholdt en kunde, der var mistænkt for butikstyveri. Det var en kun 15-årig dreng fra Holme-Olstrup, som havde stoppet et par dåser Red Bull, en flaske Jägermeister og en pakke engangskrus i jakkelommen, og herefter gik han ud af butikken uden at betale for varerne. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri, og de sociale myndigheder er underrettet om sagen.

Torsdag eftermiddag gennemførte politi, skat, arbejdstilsynet og SIRI – Styrelsen for international rekruttering og integration – on kontrol på en række restauranter og cafeer i Næstved-området.

Torsdag eftermiddag mellem klokken 14.35 og 16.35 var færdselspolitiet ved Fuglebjerg. Her var der også to trafikanter, der kørte alt for hurtigt: De blev målt til at køre op til 110 km/t, og den ene fører fik dermed sit tredje klip inden for tre år, og det resulterer i en betinget frakendelse af kørekortet

HÆNDELSER

HOLME-OLSTRUP: Mor faldt i vandet
En dame faldt lørdag eftermiddag ved et uheld i vandet i en forlystelsespark i Holme-Olstrup. Efterfølgende blev damens søn meget vred og oprevet, da han ikke mente, at de ansatte på stedet var gode nok til at hjælpe hans mor op af vandet. Sønnen blev aggressiv og højtråbende, og derfor blev politiet tilkaldt. Manden, der er 23 år og fra Odense, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

MOGENSTRUP: Tre kørte på ulovlige knallerter
Efter flere henvendelser fra borgere om utryghedsskabende knallertkørsel, stillede lokalpolitiet onsdag morgen op ved Fladsåskolen på Mogenstrup Parkvej. Her blev der standset tre knallertkørere, som alle blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter, og den ene blev også sigtet for at køre uden knallertkørekort.

NÆSTVED: 16-årig havde stoffer
Politiet var mandag aften forbi Præstøvej, efter et vidne havde anmeldt, at der var nogle unge, der skabte noget utryghed ved Vor Frue Skole. Politibetjentene fik kontakt med to fyre på 16 år og en pige på 17, som blev visiteret. En af de 16-årige, som var fra Nyborg, havde en halv joint og et gram hash på sig. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

NÆSTVED: 18-årig på ulovlig knallert
Torsdag klokken 17.08 standsede politiet en 18-årig mand fra Næstved, som kom kørende på Kærmindevej på knallert. Knallerter var hverken indregistreret eller forsikret, og forbremsen virkede ikke. Desuden viste et tjek på rullefeltet, at den kunne køre noget hurtigere end det tilladte, og den 18-årige blev herefter sigtet for de forskellige overtrædelser.

NÆSTVED: 88-årig fik stjålet pung
En 88-årig kvinde fra Fuglebjerg var mandag formiddag udsat for et frækt tyveri. Kvinden stod ved siden af sin bil på Dania, da en udenlandsk mand kontaktede hende og spurgte om vej til sygehuset. Mens kvinden forklarede vejen på engelsk, åbnede en medgerningsmand hendes taske, som stod på sædet i bilen, og stjal kvindens pung med diverse kort og kontanter. Den ene tyv beskrives som: Mand, omkring 40-50 år gammel, østeuropæisk af udseende. Han var 170-175 cm høj og almindelig af bygning. Han var brun i huden og havde sort hår og havde et par sorte bukser og en blå bluse på.Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har bemærket noget usædvanligt på Dania i tidsrummet fra klokken 10.30-11.00. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

NÆSTVED: Fælleskontrol med arbejdstilsynet, Skat og SIRI
Torsdag eftermiddag gennemførte politi, skat, arbejdstilsynet og SIRI – Styrelsen for international rekruttering og integration – on kontrol på en række restauranter og cafeer i Næstved-området.Politiet har en understøttende rolle ved den slags fællesaktioner, mens de andre myndigheder undersøger, om løn- og arbejdsforhold er i orden, og om de ansatte har korrekt opholds- og arbejdstilladelse. Der blev ikke oprettet sager i politiets system på baggrund af fællesindsatsen.

NÆSTVED: Hæleren er ligeså slem som stjæleren
En 17-årig ung mand er sigtet for hæleri, efter en borger genkendte den cykel, som han kom kørende på Banegårdspladsen fredag klokken 13.41. Cyklen var nemlig tidligere blevet stjålet fra mandens søn. Den 17-årige sagde, at han havde købt cyklen kort forinden af en ukendt mand, og han blev derfor sigtet for hæleri.For at undgå at blive involveret i hæleri, er her nogle generelle retningslinjer:- Vær forsigtig, hvis du ser priser, der er for gode til at være sande- Hvis en sælger beder om kontant betaling uden kvittering, kan der være lusk med i foretagendet- Sørg for at få kvitteringer og dokumentation for alle dine køb. Det kan dokumentere, at du har erhvervet varerne på lovlig vis og bidrage til at beskytte dig mod eventuelle beskyldninger om hæleri- Vær forsigtig med køb og salg af varer på nettet. På dba.dk bør sælgeren være NemID-valideret og undgå at købe fra mistænkelige eller ukendte kilder. Betal så vidt muligt med Mobilepay og undgå at dele personlige oplysninger ukritisk.

NÆSTVED: Sigtet for vold
Politiet fik fredag eftermiddag en anmeldelse om, at en kvinde havde fået en lussing, så hendes briller røg af. Det var sket i en lejlighed på Omøvej i Næstved, og her kunne politiet klokken 16.46 anholde en 56-årig mand fra Næstved, som blev sigtet for vold. Den 56-årige blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 17.43.

NÆSTVED: Skabte uro ved værtshus
Søndag klokken 3.06 blev politiet tilkaldt til et værtshus i centrum af Næstved, hvor en gæst var noget ophidset og havde en heftig ordveksling med en dørmand. Det var en 20-årig mand fra Nykøbing, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og for at skabe ro på stedet blev den 20-årige anholdt klokken 3.14 og taget med til politistationen i Næstved. Han blev løsladt igen klokken 7.56.

NÆSTVED: Stjal energidrik og Jägermeister
Politiet blev mandag klokken 15.30 kaldt til et varehus på Kvægtorvet i Næstved, hvor personalet tilbageholdt en kunde, der var mistænkt for butikstyveri. Det var en kun 15-årig dreng fra Holme-Olstrup, som havde stoppet et par dåser Red Bull, en flaske Jägermeister og en pakke engangskrus i jakkelommen, og herefter gik han ud af butikken uden at betale for varerne. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri, og de sociale myndigheder er underrettet om sagen.

NÆSTVED: To mænd sigtet for vold efter knytnæveslag
En politipatrulje kørte sent lørdag aften ud til nogle uroligheder i Grønnegade i Næstved, hvor en mand var blevet slået i ansigtet flere gange af to overfaldsmænd. Vidner havde set episoden, og derfor gik der ikke længe, før politiet fandt frem til to mænd på hhv. 26 og 30 år. De blev begge sigtet for vold.

NÆSTVED: To unge kvinder sigtet for butikstyveri
To piger på hhv. 16 og 17 år – begge fra Næstved – blev lørdag aften taget i at have stjålet varer i Næstved Storcenter for næsten 4.000 kroner. Politiet blev tilkaldt, og det viste sig ved en nærmere granskning af videoovervågning, at pigerne også havde stjålet fra butikker dagen forinden. De blev begge sigtet for butikstyveri.

NÆSTVED: Tog billeder i retten
Fredag sigtede politiet to kvinder på henholdsvis 16 og 17 år for at have taget billeder ved et retsmøde, der blev afviklet den 2. marts. Politiet har undersøgt anmeldelsen fra retten i Næstved, hvor dommeren havde bemærket to tilhørere, som brugte deres mobiltelefoner under retsmødet. En retsbetjent tjekkede telefonerne, hvor der var billeder fra retten på, som blev slettet. De to kvinder er sigtet for overtrædelse af retsplejelovens § 32, stk. 1:Det er forbudt under retsmøder at optage eller transmittere billeder og lyd, medmindre retten undtagelsesvis tillader dette […]

NÆSTVED: Tre ulovlige knallerter afsløret
En patrulje fra færdselspolitiet var torsdag morgen på Jagtvej i Næstved, og her blev tre knallertkørere standset. De tre knallerter blev tjekket på et rullefelt, og det viste sig, at to af dem kunne køre noget hurtigere end tilladt. Den tredje havde et nedslidt fordæk, og føreren – en 17-årig fyr fra Næstved, blev sigtet for overtrædelsen. De to andre var henholdsvis en 16-årig og en 18-årig mand fra Næstved, og de blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter.

NÆSTVED: Uønsket gæst truede dørmænd
En 37-årig mand fra Næstved er sigtet for trusler på livet, efter han fredag klokken 23.40 flere gange forsøgte at komme ind på et værtshus i Ramsherred, hvor han var uønsket. Først blev manden afvist i døren og senere prøvede han at hoppe over muren for at komme ind. Da den 37-årige til sidst blev fastholdt af dørmændene, truede han dem på livet – så det blev han anholdt og sigtet for, da patruljen ankom.

TAPPERNØJE: Sigtet for vold og hærværk
Politiet blev onsdag klokken 11.20 kaldt til en adresse i Tappernøje, hvor der var opstået noget uenighed mellem en 40-årig kvinde fra Præstø og en 43-årig mand. Kvinden havde givet den 43-årige et knytnæveslag i hovedet og havde kylet en sten gennem en rude i hans hus. Den 40-årige kvinde blev anholdt klokken 13.28 og sigtet for vold og hærværk, og hun blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 14.27.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Tappernøje Brøderupvej Fredag klokken 17.00-18.00 Kontanter
Næstved Mejerivej Mandag klokken 15.00 – onsdag klokken 11.15 Smykker

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Fuglebjerg Slagelsevej Torsdag klokken 14.35-16.35 To trafikanter blev standset og sigtet for at køre for hurtigt. Den højeste hastighed blev målt til 110 km/t, og begge står til et klip i kørekortet. For den enes vedkommende bliver det klip nr. 3 inden for tre år, og det medfører en betinget frakendelse af kørekortet
Herlufmagle Suså Landevej Onsdag klokken 13.40-14.25 En blev målt til at køre 97 km/t, hvor man højst må køre 70 km/t. Det giver et klip i kørekortet
Mogenstrup Mogenstrup Parkvej ved Fladsåskolen Onsdag klokken 7.30-12.00 Der blev afsløret tre, der kørte på ulovlige knallerter og en, som ikke havde knallertkørekort. De blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Mogenstrup Præstø Landevej Mandag klokken 10.46-14.05 1414 8 60 km/t 77 km/t
Næstved Vordingborgvej, Stenstrup Mandag klokken 7.25-10.10 712 10 70 km/t 105 km/t Et klip
Herlufmagle Suså Landevej, Buske, hvor der er vejarbejde Torsdag klokken7.40-14.00 1325 29 50 km/t 80 km/t Fem klip
Næstved Østre Ringvej Torsdag klokken 14.23-15.38 770 8 60 km/t 80 km/t
Herlufmagle Helgesvej Fredag kl. 7.41 – 10.41 211 16 50 65 1 klip
Herlufmagle Spragelsevej Fredag kl. 11.15 – 14.00 212 18 60 91 1 klip
Tornemark Hovedgaden Onsdag klokken 5.38-12.00 396 67 40 km/t 66 km/t 15 klip
Tappernøje Strandvejen Tirsdag klokken 10.51-17.00 584 40 50 km/t 70 km/t Fire klip
Næstved Østre Ringvej Mandag klokken 8.06-13.51 2675 47 60 km/t 107 km/t Tre klip og en betinget frakendelse