Tag med på et muntert og rørende nostalgitrip torsdag d. 28. oktober kl. 19-20.45 på Næstved Bibliotek, når Spice Girls-eksperten Elise Ligaard kaster et kærlig-kritisk blik på barndommens vigtigste popgruppe for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang i 90’erne.

Den britiske pigegruppe Spice Girls har sat et uudsletteligt aftryk på popkulturen og en hel generation af fans. De er den bedst sælgende pigegruppe nogensinde. Og omkring Spice Girls opstod et af Danmarks-historiens største og mest interessante fan-fænomener. De lærte os om Girl Power – de lærte os at ’Friendship never ends!’

Girl power Spice Girls er for mange det ultimative billede på 90’erne. Fans helt ned til 4-års alderen mødtes om at efterligne popgruppens vilde og sexede attitude, ofte til stor bekymring for forældrene. Spice Girls var et dybt kommercielt popfænomen, der samtidig prædikede ’Girl Power’ og venindesammenhold.

I dag er 90’ernes Spice Girls fans blevet voksne, og barndommens poppede kamp-råb vækker genklang i en tid, hvor diskussioner om #metoo og fjerde-bølgefeminismen præger den offentlige debat. Og hvor Buffalosko, Adidas-sæt og lyserøde dynejakker igen er blevet in. Samtidig er foredraget også en anledning til at genoverveje gruppens betydning i en musikbranche, der den dag i dag lider under kønsstereotyper og en maskulin slagside. Elise Ligaard medbringer en stor kuffert fuld af originalt merchandise, bl.a. de legendariske Spice Girls-dukker, deodoranten, samlemapper, smykker, penalhus og meget mere.

Om oplægsholderen Elise Ligaard Elise Ligaard er cand.mag. i Musikvidenskab, har skrevet speciale om Spice Girls og er forfatter til den kulturhistoriske bog Generation Spice Girls, Gyldendal 2021. Hun har tidligere arbejdet som udstillingsmedarbejder på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur og har desuden undervist i fænomenet fankulturer på Københavns Universitet. I dag arbejder hun som freelance foredragsholder og kulturformidler og afholder bl.a. Spice Girls-danseworkshops og Spice Girls-singalongs foruden Spice Girls-foredrag.

Pris og tilmelding: Det koster 30 kr. at deltage i foredraget torsdag d. 28. oktober kl. 19-20.45. Tilmelding via bibliotekets hjemmeside: https://www.naesbib.dk/

Girl power. Danske piger, der i slutningen af 90érne legede, at de var Spice Girls. Pressefoto.