Mandag den 29. november kl. 19.00-20.30 er der snak om manderoller med tegneserieforfatter Lars Kramhøft på Næstved Bibliotek. Han har for nylig modtaget prisen som årets tegneserieforfatter.

Tegner og forfatter, Lars Kramhøft holder et oplæg om manderollens privilegier og faldgruber baseret på sine tegneserier. Han vil særligt tage udgangspunkt i ”Noget frygteligt er altid lige ved at ske” (2020), som er en prisbelønnet og autofiktiv fortælling om en ung mand, der flytter til byen for at gå på sin drømmeuddannelse. Han har dog svært ved at leve op til de mandeidealer, som han bl.a. kender fra Hollywood. Han formår ikke at skabe meningsfulde sociale relationer og udvikler langsomt ensomhed, angst og depression.

Biblioteket arbejder i øjeblikket med temaet manderoller og har i den sammenhæng udviklet syv samtalekort. Efter oplægget er der plads til spørgsmål. Og her der også mulighed for at diskutere nogle af tidens manderoller, bl.a. baseret på samtalekortene.

Inden arrangementet på Næstved Bibliotek, når Lars Kramhøft også at udgive et tegneserieessay i anledning af mændenes kampdag den 19. november, som kan bringes ind i samtalen.

Årets tegneserieforfatter 2021 Lars Kramhøft har netop modtaget Claus Deleuran-prisen som årets tegneserieforfatter på Bog Forum for ”Noget frygteligt er altid lige ved at ske”.

Arrangementet er en del af Næstved Biblioteks fokus på manderoller, der varer året ud.

Det er gratis at deltage, men der er tilmelding via www.naesbib.dk

Tegneserieforfatter Lars Kramhøft har netop modtaget prisen som årets tegneserieforfatter. Foto: Lars Kramhøft