Artiklen er sponseret

Det kan godt være en stor opgave at søge et job, hvis man ikke helt ved, hvor man skal starte henne. Næstved er dog en by med en masse erhverv, men det kan også være en god ide at kigge ud over bygrænsen. Nogle gange kan det være, at det job man leder efter ikke findes i nærområdet, men at man måske skal til en anden by. Det er ofte det værd, hvis jobbet er det helt rigtige.

Som du nok ved, så findes der en masse online portaler, hvor forskellige jobs bliver slået op. Det er et godt sted at starte, hvis du vil danne dig et overblik over forskellige stillinger. Ofte på de sider kan du sætte et geografisk krav til søgningen, og her kan du skrive Næstved, Sjælland eller noget tredje. På den måde får du kun de stillinger, der rent faktisk ligger i dit nærområde.

Brug dine kontakter til at søge et job

Noget af det som mange ofte glemmer, når de søger efter et nyt job er at sige det højt til venner og familie. Det er nemmest at sige det til alle og enhver, hvis du står uden job, eller allerede har sagt dit andet job op. Er du stadig i et job, som du har tænkt dig at sige op, er denne her del lidt sværere.

Ved at sige det højt til venner og familie gør du også dem opmærksom på, at de godt må holde øjne og øre åbne. Det kan være, at de måske kender nogen, der rent faktisk sidder og mangler en som dig. Det er en gratis og simpel måde at gøre opmærksom på, at man søger.

Der findes også enkelte grupper på Facebook, hvor man har mulighed for at skrive, hvis man søger en ny stilling. Så kan du skrive en kort tekst om dig selv, hvilke kompetencer du har med dig fra tidligere, og hvad du godt kunne tænke dig at arbejde med.

Hvis du endnu ikke er kommet på LinkedIn, kan det være en virkelig god ide. Det er et social medie, der har fokus på karriere og netværk mellem. Det er derfor et oplagt sted at lave lidt larm, hvis man mangler et job. Skriv gerne et spændende og interessant opslag, der ikke er altid for langt. I opslaget kan du opfordre folk til at dele det i deres netværk eller tagge folk, der kan have interesse i en profil som din.

Lav et godt CV er den bedste start

Når du så har fundet et job, du godt vil søge, skal du lave et CV og en ansøgning. Begge dele er ofte obligatoriske, når du skal søge et job online. Dog er det sådan, at knap 80% af alle arbejdsgivere vælger at læse CV’et først. Herefter kigger de måske på ansøgningen, men langt de fleste gange, så er det kun CV’et, der bliver kigget på.

Hvis du ikke har lavet et CV før, eller det måske er længe siden, kan det godt virke som en stor opgave. Du kan dog med fordel bruge udvalgte CV skabeloner, der gør det ekstra nemt for dig at lave det.

Ved at bruge en skabelon skal du ikke tænke over, hvordan du skal sætte CV’et op med tanke på layout. Du skal i stedet bare fokusere på at fylde det med alle dine gode erfaringer og kompetencer. Det er også det vigtigste i et CV, men hvis ens layout ikke er i orden, så bliver det næsten aldrig læst.

Sider2022