Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet 2015-08-03 til 2015-08-11.

SPRITBILISTER

En lille knallert, som kom kørende på Hovedgaden i Tornemark, blev tirsdag klokken 13.05 standset af en patrulje. Føreren af knallerten – en 32-årig mand – blev narkometertestet med positivt resultat, hvorfor han blev anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

Fredag klokken 13.33 væltede en knallert, som kørte på Fabriksvej i Næstved. Ved politiets ankomst til uheldsstedet, blev det hurtigt klart for betjentene, at føreren af knallerten – en 51-årig mand fra Næstved – var stærkt beruset, og en alkometertest viste da også et positivt resultat et temmelig pænt stykke over det tilladte. Han blev herefter anholdt og sigtet for spirituskørsel, ligesom hans knallert blev beslaglagt.

I forbindelse med en færdselskontrol, som politiet afholdt på Enø Kystvej på Enø, blev en bil standset og kontrolleret. Føreren af bilen – en 70-årig mand fra Karrebæksminde – var synligt beruset, hvilket en alkometertest bekræftede. Han blev herefter anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Mandag klokken 13.47 blev en lille knallert, som kørte på Ringstedgade i Næstved, standset af en patrulje. Det stod hurtigt klart for betjentene, at føreren – en 32-årig mand fra Næstved – ikke var helt ædru, og en alkometertest viste da også udslag et stykke over det tilladte, hvorfor den 32-årige mand blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag klokken 2.31 blev en bile, der kørte på Vinhusgade i Næstved, standset. En alkometertest af føreren – en 20-årig mand fra Næstved – viste et positivt resultat lidt over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag klokken 5.17 så en patrulje en bil, som holdt i tomgang i vejsiden på Vordingborgvej i Næstved. Da betjentene rettede henvendelse til føreren af bilen, sad denne og sov med sikkerhedsselen på. Der var ingen tvivl om, at det var indtagelse af alkohol, der havde gjort føreren – en 24-årig mand fra Gentofte – træt. Da han blev spurgt om kørekort, måtte han erkende, at det var frakendt ham, så han blev anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden og spirituskørsel, ligesom hans bil blev beslaglagt.

Tirsdag klokken 13.15 passerede en patrulje en bil, som var kørt fast ved “Kiwi” på Østre Ringvej i Næstved. Da betjentene kiggede nærmere på sagen, kunne de konstatere, at føreren vist ikke var helt ædru. En alkometertest af føreren – en 68-årig mand fra Hyllinge – viste da også et positivt resultat, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

HÆNDELSER

HERLUFMAGLE: Stjal planter i Netto
Søndag aften – klokken 22.41 – efter Netto’s lukketid på Industrivej i Gelsted, så et vidne en mand række ind over afspærringen foran Netto og stjæle nogle planter. Vidnet spurgte manden om, han ikke havde dårlig samvittighed, hvilket manden ikke svarede på og kørte fra stedet. Vidnet noterede sig bilens registreringsnummer og mandens udseende og meddelte dette til politiet. En patrulje kunne herefter køre til mandens adresse og konstatere, at det drejede sig om to planter. Manden – en 61-årig fra Sandby – erkendte forholdet, og han blev herefter sigtet for tyveri og samtidig bedt om at køre tilbage til Netto og sætte de to planter igen.

KARREBÆKSMINDE: Kvinde kørt ned på fortovet
En 67-årig kvinde, der gik på fortovet på Brentebakkevej i Karrebæksminde, blev mandag klokken 14.37 kørt ned af en bil. Bilen kørte på Brentebakkevej da den pludselig kørte op over fortovet og ramte den 67-årige kvinde. Årsagen til at bilen kørte på fortovet kan meget vel være førerens påvirkning af spiritus, for en alkometertest viste et positivt et ganske pænt stykke over det tilladte. Da betjentene bad om at se førerens kørekort, kunne hun – en 45-årig kvinde fra Karrebækstorp – ikke fremvise det, fordi det allerede var frakendt hende for spirituskørsel. Der skete heldigvis ingen skade på den 67-årige kvinde, som naturligvis var noget chokeret over hændelsen. Den 45-årige kvindelig spritbilist blev herefter anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden.

NÆSTVED: Fik ildebefindende og kørte ind i væg
Lørdag klokken 9.54 blev politiet tilkaldt til et alvorligt færdselsuheld på Parkvej tæt ved politistationen i Næstved. Det viste sig at være en mand på 89 år fra Næstved, der var kommet kørende på Rolighedsvej i sydgående retning, og som formentlig havde fået et ildebefindende, for da han nåede til krydset ved Parkvej, fortsatte han lige over og op over cykelsti og fortov og ind i muren ind til supermarkedet Menu. Bilen blev slemt skadet ved påkørslen af muren, og den 89-årige mand blev i ambulance kørt til sygehuset.

NÆSTVED: Glemte gryde på komfuret
Mandag klokken 12.07 blev politiet tilkaldt, idet der var brand på en adresse i Brandtsgade i Næstved. Det viste sig, at den 81-årige mandlige beboer havde sat en gryde over med mad i; men den ældre mand glemte, at han havde sat mad over og forlod bopælen. Da gryden var kogt tør, var der gået ild i indholdet, og det udviklede kraftig røg. Heldigvis skete der ikke anden skade end, at gryden må kasseres.

NÆSTVED: Kørte uden kørekort i stjålen bil
Fredag klokken 15.13 blev politiet kontaktet af en SSP-medarbejder, der tilbageholdt en yngre mand i en bil ved 7-Eleven på Ringstedgade i Næstved, som, han vidste, ikke havde kørekort. En patrulje hastede til stedet og traf en 20-årig mand fra Fensmark i en bil, som ganske rigtigt ikke kunne vise kørekort, da betjentene bad om det. Ved nærmere eftersyn viste det sig også, at bilen, han kørte i, var stjålet. Han blev herefter anholdt og sigtet for kørsel uden førerret og brugstyveri.

NÆSTVED: Patruljebil måtte undvige modkørende
Tirsdag klokken 10.40 kørte en 70-årig kvinde fra Præstø bag en traktor på Næstvedvej ud for Præstø, da hun mistede tålmodigheden over den langsomkørende traktor og derfor foretog en overhaling af denne. Det skete imidlertid lige ud foran en modkørende bil, som måtte bremse hårdt op og foretage undvigemanøvre ud i rabatten, ligesom kvinden selv måtte bremse hårdt op. Den modkørende bil var imidlertid en patruljevogn, som straks efter vendte om og fik bragt kvinden til standsning. Den 70-årige kvinde kan nu se frem til en bøde og et klip i kørekortet.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Næstved Morsøvej Hus Tirsdag klokken 14 – fredag klokken 18 Umiddelbart intet
Fensmark Ellegårdsvej Hus Mandag klokken 16 – torsdag klokken 19.38 En æske med smykker
Sandved Korsvej Hus Lørdag klokken 12 – mandag klokken 10.15 Tre PH-lamper, et 40″ tv, LED-skærm og en støvsuger

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Fensmark Glasværksvej Fredag klokken 11.35 – 12.25 Bestilt færdselskontrol: Fem køretøjer fik påtaler
Næstved Lovvej Klokken 11.20 – 12.20 Færdselskontrol: 12 køretøjer kontrolleret – fire kørte for hurtigt
Næstved Næstved by Klokken 11.30 – 15.30 Færdselskontrol: 10 køretøjer kontrolleret – tre brugte ikke sele og to talte i håndholdt mobiltelefon
Næstved Vordingborgvej Klokken 13.25 – 14.15 Færdselskontrol inkl. hastighed: ingen sager
Næstved Lovvej Klokken 11.20 – 12.20 Færdselskontrol: 12 køretøjer kontrolleret – fire kørte for hurtigt
Næstved Skyttemarksvej Klokken 20.12 – 20.50 Bestilt færdselskontrol: tre køretøjer standset for at køre for hurtigt – alle tre fik et klip
Karrebæksminde Brosvinget Søndag klokken 20 – 21 Spritkontrol – 100 køretøjer kontrolleret – ingen sager

 

 

Hastighedskontroller

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Tappernøje Karlshøj Fredag klokken 11.15 – 17.45 ATK 727 72 70 km/t 147 km/t 9 klip, 2 betingede frakendelser og 1 ubetinget frakendelse
Sandved Brandholtvej Klokken 12.35 – 14.36 ATK 306 49 50 km/t 78 km/t 12 klip