571 elever fra 6.- og 7.-klasse i Næstved sætter al deres nytænkning og kreativitet i spil, når de den 31. oktober og den 1. november skal overbevise lokale dommere om, at deres løsninger på årets udfordring er så gode, at de fortjener en finaleplads i den landsdækkende opfinderkonkurrence Edison.

“Grøn omstilling” er i år det overordnede tema for Edison, som er en landsdækkende opfinderkonkurrence for 6.- og 7.-klasser i grundskolen. Onsdag og torsdag den 31. oktober og 1. november afvikler Center for Dagtilbud og Skole i Næstved Kommune lokalfinale, hvor i alt 12 hold kan sikre sig en plads i den landsdækkende finale i Edison, som bliver afholdt ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia under Global Entrepreneurship Week torsdag i uge 46.

Den grundlæggende idé med Edison er, at lærere og elever i 6.- og 7.-klasse skal følge et forløb, hvor viden, idégenerering og teamsamarbejde skal føre til udvikling fra en idé til et produkt. Over hele landet har Edison-eleverne arbejdet med den samme problemstilling, som i år er “Grøn omstilling”, og nu er det blevet tid til at vise resultaterne frem. Over to dage skal eleverne præsentere deres løsninger i form af en præsentation, prototype eller andet, der beskriver deres produkt. 45 lokale virksomhedsledere, fagfolk og repræsentanter fra uddannelsessektoren har sagt ja til at virke som dommere ved lokalfinalen.

– Både dommerne og jeg er spændte på at se og høre alle elevernes idéer og koncepter. Der plejer at være flotte prototyper og gennemarbejdede præsentationer, som leveres til modtageren med stort engagement. I Edison-projektet træner eleverne at se muligheder og udvikle nye og bedre måder at løse opgaver eller udfordringer på i tæt samspil med deres omverden. Det er kompetencer, der er brug for i fremtiden, lyder det fra Anne Bach Nielsen, som er pædagogisk konsulent i Næstved Kommune.

Lokalfinalen finder sted på ZBC i Næstved den 31. oktober og 1. november 2018 kl. 9.30 – 13.30. Alle er velkomne til at komme og se elevernes innovative påfund.

Fakta
– I alt 571 elever fra skolernes 6.- og 7.-klasser deltager.
– Følgende skoler deltager i Edison lokalfinalen: Fladsåskolen, Kobberbakkeskolen, Susåskolen, Ellebækskolen og Holmegaardskolen.

For første gang nogensinde lykkedes det sidste år et Næstved-hold at vinde selve landsfinalen og en præmiecheck på 10.000 kr. Det var en gruppe fra Susåskolen, som vandt med et net til containerskibe til indsamling af mikroplast. Temaet var “Vand på godt og ondt”. I Næstved Kommunes lokalfinale vandt Kobberbakkeskolen den ene dag med en nytolkning af en effektiv vandrenser med internationalt potentiale, mens elever fra Susåskolen den anden finaledag vandt med et intelligent brusehoved og tilhørende app. Foto: Næstved Kommune