Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Teatret Aspendos lancerer nyt koncept; fortælleaftener med professionelle danske fortællere. Første aften byder på historiefortælling af Vigga Bro.

Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Kulturcenterleder John Nørbjerg tog Steffen Sommerstedt på ordet, da den lokale skuespiller og leder af Teatret Aspendos foreslog, at de sammen kunne skabe en helt ny fortællecafé.

– En skuespillers begejstring er jo et af de stærkeste virkemidler, fortæller leder af Grønnegades Kaserne Kulturcenter John Nørbjerg med et smil, – ej, spøg til side. Steffens idé med, at vi i samarbejde kunne skabe et helt nyt kulturtilbud, i form af spændende fortælleaftener med professionelle fortællere, ramte hovedet på sømmet her på kulturcentret.

Steffens netværk blandt skuespillere og fortællere, og kulturcenterets erfaring i afvikling af teater, er nu mundet ud i tre aftener med titlen ORD.

Fortælleteater balancerer mellem forberedelse og intuition. Derfor opleves samme fortællers historie sjældent ens, da stemning og publikum nemt påvirker situationen. Fortælling og fortælleteater har rod i oldgamle traditioner med omvandrende folkelige historiefortællere, der overleverede eventyr, myter og fabler. Formen blev moderniseret og revitaliseret i 1960’erne af italienske Dario Fo, der genopdyrkede formen med politisk satire.

Premiere med Vigga Bro
Første aften med ORD er den 14. februar kl. 19.30 i Musikstalden med Aske Ebbesen og Vigga Bro. Vigga Bro har selv været elev hos selveste Dario Fo, og med hendes stemme, intensitet og sublime teknik er hun en institution i dansk fortælleteater.

Det er muligt at købe en billet, der giver adgang til alle tre ORD-aftener, ligesom det selvfølgelig er muligt at købe billet til hver enkelt. Find partoutbilletter og almindelige billetter på www.gkkultur.dk, eller reserver på billettelefon 5588 3950 og afhent på Grønnegades Kaserne Kulturcenters billetkontor.

Program:
14. februar: ORD – Når lykken vender
Vigga Bro
Aske Ebbesen
Vært: Steffen Sommerstedt

11. marts: ORD – Genforenet
Kasper Sørensen og André Andersen
Vært: Steffen Sommerstedt

11. april: ORD – SPECIAL
Lykkens Hemmelighed, Teatret Aspendos
Fast vært: Steffen Sommerstedt, der også bidrager med fortællinger.

Steffen Sommerstedt er fast vært ved Grønnegades Kaserne Kulturcenter og Teatret Aspendos’ nye fortællecaféer. Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter.