Talentskolen i Næstved glæder sig til at komme igang med det nye semester og byder velkommen til 78 elever dette år. Der er i den grad lagt op til et begivenhedsrigt år på Talentskolen. Der vil blandt andet være besøg af skuespilleren Lars Bom, når han gæster skolen for at samarbejde med 2. årgangseleverne på film- og animationslinjen.

Hver linje på Talentskolen har sit eget forløb i efterårssemesteret, hvilket du kan læse meget mere om i nedenstående.

Skærmbillede 2015-08-13 kl. 19.24.48

Forfatterlinjen
De elever, der kom igennem nåleøjet, kan se frem til et helt specielt og intenst udviklingsforløb. Der vil være individuelle mentorsamtaler og feedback, for at sikre at de unge talenter udvikler deres skrivekunst mest muligt.

Allerede i september vil de møde ind til deres første skriveværksted i Filmhuset, hvor de skal arbejde sammen med den danske forfatter Anders Abildgaard.

Afdelingen for scenekunst
Eleverne der ønsker at videreudvikle deres talent inden for skuespil eller musical befinder sig på denne linje. For eleverne på denne linje vil fokus ligge på disciplinerne: drama, sang og dans. For at differentiere imellem musicalsporet og skuespilssporet har musicaleleverne en overvægt af sang og dans i forhold til skuespileleverne, der hovedsageligt fokuserer på drama.

Eleverne kan se frem til at møde flere fremtrædende skuespillere dette semester. De vil få besøg af Lars Bom, Ulla Brit Simonsen, Bjarne Sloth Thorup m.fl.. Som sædvanlig vil afdelingen for scenekunst opsætte en forestilling i februar/marts. Desuden opføres forestillingen Chicago i april.

Kunst- og designlinjen
De talentfulde unge på denne linje vil beskæftige sig med egne projekter og en del fælles projekter. De skal udstille deres værker og høre på forskellige forelæsere og have gæstelærere. Der er altså lagt i ovnen til et varieret og spændende år for eleverne. Eleverne skal udstille på Kulturnatten i Næstved  og senere hen på Rådhuset, hvor de har fået til opgave at udsmykke et område i Center for Kultur og Borgerservice.

Film- og animationslinjen
Her på linjen vil de nye elever få en ordentlig introduktion til filmens forskellige genrer og discipliner. Målet for linjen er at give eleverne et fælles sprog omkring og kendskab til film, samt give eleverne indgående kendskab til filmhistorien.

På 2. årgang skal eleverne begynde på et forløb, der fokuserer på produktionen af film, hvor de også skal følge et mentorforløb. Alt dette og meget mere kan man opleve som elev på film- og animationslinjen på Talentskolen.

Talentskolen på Kulturnatten
Traditionen tro vil Talentskolen igen være at finde på Kulturnatten i Næstved d. 2. oktober.

Der vil være indslag fra alle skolens linjer, som alle er et besøg værd.
For eksempel vil Filmhuset blive omdannet til biograf, hvor du kan opleve 1. årgangs kortfilm. Talenterne fra afdelingen for scenekunst optræder med en forestilling på biblioteket, og kunsttalenterne vil forandre Glascafeen på Grønnegade Kaserne til ét stort kunstværk i anledning af Kulturnatten i Næstved.

Du kan læse meget mere om Talentskolen på Kulturnatten i programmet for Kulturnatten.