I de seneste par år har Næstved Kommune, Vejdirektoratet og Banedanmark været i gang med en masse større vejbyggeprojekter i Næstved.

Her indgår bla. omfartsvejene Ring Øst, Ring Nord (den nordlige omfartsvej) og Ring Syd. Ring Øst har været i brug siden slutningen af 2012 og er den vej, der går fra Præstøvej til rundkørslen ved Køgevej mellem Næstved Stor-Center og Holme Olstrup. Allerede i 2013 kunne man se, at den gamle Østre Ringvej var blevet aflastet med en stor mængde trafik, da antallet af billister der brugte vejen dagligt var faldet fra ca. 19.000 til 15.000.

Ring Nord forventes åbnet i 2016 og vil også hjælpe med at mindske trafikken igennem Næstved. Allerede nu kan man dog se, at flere dele af projektet i forbindelse med åbningen af Ring Nord er færdige. Eksempelvis er tunnellen under Ringstedbanen færdige, som har flyttet Sorøvej en smule.

Ring Syd forventes åbnet i 2017 og har til formål ar skabe en god og hurtig adgang til Næstved. Omfartsvejen skal forbinde rundkørslen ved Præstøvej/Ring Øst med Vordingborgvej.

Alene den Nordlige omfartsvej kommer til at koste 680 mio. kr., så det er et dyrt projekt Næstved Kommune har sat i værk.

Nedenfor ses et billede af den nordlige omfartsvej (den fede, grønne streg), som den er vist på Vejdirektoratets hjemmeside. Her finder du et mere detaljeret kort, der viser både den nordlige, sydlige og østlige omfartsvej. Det fremgår også af førnævnte kort, at alle tre omfartsveje til sidst skal hænge sammen. Også dette kort findes på Vejdirektoratets hjemmeside.

 

Screen Shot 2015-01-04 at 18.07.17

 (klik på billedet for mindre sløring)