rasmusEt enigt ansættelsesudvalg har besluttet at ansætte Rasmus Holst-Sørensen som ny direktør i Næstved Erhverv. Rasmus Holst-Sørensens erhvervskarriere byder på 15 års arbejde med blandt andet udviklingsprojekter, erhvervsfremme og ledelse.

I 2012 var han med til at etablere Køge Kommunes Erhvervsservice, hvor han har skabt imponerende resultater. Disse resultater, holdt sammen med den ambitiøse forretningsplan, der er lagt for Næstved Erhverv, gør, at Rasmus Holst-Sørensen er den helt rigtige direktør for Næstved Erhverv.

Kendt køretur
Fra hjemmet i Sorø skal Rasmus Holst-Sørensen nu vænne sig til at dreje bilen 90 grader i en sydlig retning mod Næstved – det er dog langt fra en ukendt køretur for den nye erhvervsdirektør. I en otte-årig periode, før han rykkede til Køge, arbejdede han nemlig i Næstved, senest som chefkonsulent i Strategi og Udvikling i Næstved Kommune.

– Jeg søgte stillingen som erhvervsdirektør, fordi jeg ved, at den vil kræve noget af mig. Det var en udfordring, som jeg havde svært ved ikke at tage op. Og så glæder jeg mig meget til at komme tilbage til Næstved. Jeg har mange gode minder herfra, og glæder mig meget til at hilse på tidligere og nye kolleger i kommune og erhvervsliv, lyder det fra Rasmus Holst-Sørensen.

Schweizerkniv og brobygger
Gennem stillingen i Køge har Rasmus Holst-Sørensen opbygget et tæt netværk til erhvervsliv og erhvervsfremmende organisationer, som han også har gode relationer til og en stor viden om. Ligeledes er han god til at opsøge de lokale virksomheder og bygge bro mellem deres behov og muligheder for støtte i det samlede erhvervsfremmende system.

Han er med andre ord både schweizerkniven og brobyggeren. Og det er egenskaber, som formand i Næstved Erhverv og borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen, er overbevist om, at den nye erhvervsdirektør tager med sig til Næstved.

– Vi har valgt Rasmus ud af et meget stærkt ansøgerfelt. Vi ved, at han har skabt gode resultater i Køge, og jeg er sikker på, at han vil gøre det samme her. Han kender os jo fra før, og vi kender ham som en mand, der får tingene til at ske. Samtidig bekræfter han jo tesen om, at Næstved er en kommune, som man altid vender tilbage til, siger Carsten Rasmussen

Som spydspids for Næstved Erhverv kommer Rasmus Holst-Sørensen til at fokusere på at styrke og understøtte det gode samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, fortæller han.

– Næstved kommune rummer fantastiske muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser. Og at der er gang i hjulene er tydeligt, når man som jeg kommer tilbage til området og ser den udvikling, der er sket, med omfartsveje og nye virksomheder i mange af kommunens erhvervsområder. Jeg håber, at jeg kan bidrage til at forfine det samarbejde mellem kommune og virksomheder, som er så vigtigt, hvis vi i fællesskab skal få det bedste ud af Næstveds mange muligheder. Og så er Næstved Erhverv en ung og spændstig organisation, som det vil være en udfordring at udvikle yderligere – der er et stærkt og dygtigt hold at sætte ind i forhold til at virkeliggøre forretningsplanen, lyder det fra Rasmus Holst-Sørensen.

Rasmus Holst-Sørensen tiltræder i stillingen som direktør for Næstved Erhverv den 1. november.