Henover sommeren kan du stifte bekendtskab med 5 skønne Campingkvinder på Rønnebæksholm.

Campingkvinder er ikke et helt almindeligt kunstværk, men derimod en installation. Værket gør brug af adskillige medier og teknikker i forsøget på at skabe et miljø for tilskueren at træde ind i. Derudover er værket meget let transportabelt, da det er 5 rullende campingvogne med kvindeskulpturer placeret solidt på taget.

Hver skulptur har et navn og en historie bag sig, som skal opleves. De 5 kvinder kaldes: Bruden, Sirenen, Maria Beskytteren, Campingmama og Flygtningen, og deres historier kan du læse om indeni campingvognene.
IMG_6779

Campingvognens vigtigste egenskab er at skabe en hjemlig følelse, når man finder sig selv langt væk fra hjemmet. Campingvognen udtrykker derved både eventyr og frihed, hvilket kunstneren forsøger at bringe frem i Campingkvinder.

Udover at have berejst de danske veje, har Campingkvinder kørt i både Norge og på Island.
Ved hjælp af den lette transport af værket har Campingkvinder formået af nå ud til utrolig mange mennesker. Dette gør kunsten lettere tilgængelig end en fasttømret installation, som ofte ses i samtidskunsten.

IMG_6781

Af disse grunde har kunstneren Marit Benthe Norheim vundet Artbeat Prisen for sit projekt.
Personen bag  Campingkvinder – den dansk-norske billedkunster Marit Benthe Norheim – er internationalt anerkendt for sin evne til at skabe skulpturer, som går i dialog med omgivelserne, hvilket også kan ses i værket Campingkvinder.

Du kan opleve Campingkvinder helt frem til september 2015 på Rønnebæksholm, og der er gratis adgang til udstillingen.

Udstillingen er støttet af Spar Nord Fonden, og værkerne er udlånt af Aalborg Universitets Humanistiske Fakultet.