Gennem hele 2021 markeres Rønnebæksholms 700-års jubilæum. Det sker blandt andet igennem en række særlige arrangementer og fællesskabsdannende aktiviteter. Arrangementet ”Sange til Marie” er nyeste skud på stammen og indebærer bl.a. udendørskoncert, vandring og spændende fortællinger om Rønnebæksholms tidligere ejer Marie Toft…

Sange til Marie: En musikalsk vandring i Frues Plantage
Onsdag den 15. september kl. 17.00-20.00 inviterer vi til startskuddet på Rønnebæksholms nye initiativ »Sange til Marie«. Et udendørs arrangement som foregår i Fruens Plantage tæt på Rønnebæksholm og både byder på vandring, koncert og mad med årstidens udvalgte råvarer fra Herregårdshaven. Her samles vi omkring Marie Tofts mindesten og gør den klar til ny bemaling, mens vi hører om Marie Tofts betydning for lokalområdets bønder og landskab fra kulturformidler ved Næstved Bibliotek Lea Anna Petersen.
Den lokalt baserede musiker Ulla Britt vil i samarbejde med musiker Sara Grabow stå for den musikalske del af arrangementet, mens Mette Raahauge Themsen, kendt for sin hudplejeserie Bettes Handmade Skincare, vil stå for at tilberede aftenens middag.
Læs mere om Sange til Marie og book din billet her.

Rønnebæksholms Almanak
Fortællingen fortsætter Almanakken er et månedligt nedslag i Rønnebæksholms historie, hvor vi forsøger vi at sætte den gamle herregård – og dens ejeres – betydning i perspektiv. Almanakken er en del af jubilæumsprogrammet for 2021 og ligger tilgængelig for alle på Roennebaeksholm.dk. 

Sæt kryds i kalenderen
Tak for Venligheden afholdes i år den 24. oktober 12.00-17.00. Sidste år afholdt vi for første gang kulturbegivenheden »Tak for Venligheden« på Rønnebæksholm. I år har arrangementet fokus på ligestilling og fællesskab og vil blandt andet indebære lanceringen af Herregårdshavens nye portaler, bygget af kunstnerne Randi og Katrine, musikindslag af den prisvindende violinist Bjarke Falgren og et debatprogram udviklet i samarbejde med KØN Gender Museum Denmark og KE – Kunstnernes Efterårsudstilling om ligestilling og fællesskab med bidrag fra blandt andre: Julie Rokkjær Birch, direktør for KØN Gender Museum Denmark, Moussa Mchangama, forperson for Mino Danmark, og Jytte Hilden, tidligere kulturminister og kulturchef på Det Kongelige Bibliotek.
Vi glæder os til at dele mere af programmet, som vil være både for store og små.

På sporet af Rønnebæksholm
En skattejagt for børn og barnlige sjæle 500 børn og deres familier har allerede gennemført vores jubilæumsskattejagt På sporet af Rønnebæksholm. Skattejagten leder jer rundt på Rønnebæksholms område for at samle bogstaver og løse en gåde. I skal bare printe skattekortet hjemmefra og følge vejledningen. I kan også printe et flot diplom, når I har løst gåden.
Læs mere om skattejagten og print et skattekort.

Foto: ABW