hannaNæstved Gymnasium og HF er vært for en række foredrag, hvor alle er velkomne.

Den 28. januar 2016 kl. 19 fortæller Hanne Skop med udgangspunkt i sin egen historie om, hvordan det var at vokse op i Hitlers Tyskland. Hanna oplevede Krystalnatten, sin fars deportation til KZ-lejren Buchenwald samt morens kamp for at få sig selv og de tre børn ud af det nazistiske Tyskland.

I november 1939 lykkedes det familien at komme til Danmark, men oplevelsen af frihed var kort. Med Danmarks besættelse fulgte nye bekymringer og familiens anstrengelser med at søge om videre emigration til USA gik i vasken. Jødeaktionen i oktober 1943 bragte nye udfordringer, og familien blev splittet for en periode.

Hanna vil berette om flugten til og tiden i Sverige, hvor kampen for tilværelsen var hård – ikke mindst for forældrene.

Hanna medvirker i DIIS-dokumentaren “Flugten til Sverige – beretninger fra oktober 1943”, der fortæller seks personlige historier om de danske jøders flugt til Sverige, da den tyske besættelsesmagt gennemførte den såkaldte ”jødeaktion” i oktober 1943. Filmen kan med fordel ses forud for foredraget.

Hanna Skop er læreruddannet og har uddannet sig som cand.pæd.psyk. Efter sin pension har Hanna Skop arbejdet med formidling af jødedom i form af forevisning af synagogen og foredrag for forskellige interessegrupper.

Foredraget finder sted torsdag d. 28. januar 2016 kl. 19.00 på Næstved Gymnasium og HF i lokale U144.

Se en oversigt over alle sæsonens foredrag på Næstved Gymnasium og HF.