Der er et hav af spændende fællesskaber og aktiviteter i Næstved kommunes lokalområder. De skal nu bindes sammen af en Fællesskabsstafet—og du kan være med!

Fællesstafetten er i Næstved Kommune den 19.-24. september 2021. Hvad er en fællesskabsstafet, og hvordan kan du bidrage? Det kan du blive klogere på til informationsmødet.

Der afholdes informationsmøde den 2. juni kl. 17.00-19.30 i Ressource City, Maglemølle 31 i Næstved. Tilmelding senest onsdag den 26. maj på tlf.: 5577 6243 eller pr. mail til adm@frivilligcenter-naestved.dk, oplys dit navn, mail og tlf.

Der er forplejning til mødet, og alle gældende Covid-19 restriktioner bliver overholdt.

Stafetten kort fortalt

Hvad?
Fælleskabsstafetten er en stafet med en fysisk depeche, som bæres rundt mellem de forskellige frivillige fællesskaber i hele Næstved Kommune fra d. 19. til d. 24. september 2021.

Bærerne af depechen er de frivillige fællesskaber, og kan både gå, cykle, svømme, sejle og sågar flyve depechen rundt. Undervejs på ruten laver fællesskaberne forskellige aktiviteter og stop . Det kan fx være fællesspisning, bålhygge, brætspilsaften, åbent hus, morgengymnastik, en udendørs leg og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Kort sagt er Fællesskabsstafetten en aktivitet, som skaber møder på tværs af frivillige fællesskaber!

Hvorfor?
Målet med stafetten er at synliggøre mangfoldigheden af frivillige fællesskaber og invitere flere med. Målet er også at skabe nye samarbejder og fællesskaber på tværs.

Efter en lang coronanedlukning, som har været en svær og isoleret periode for mange, har vi brug for ny optimisme for frivilligheden og fællesskaberne i Næstved kommune – en ny start. Det skal Fællesskabsstafetten også bidrage til.

Hvem?
Alle frivillige fællesskaber i Næstved kommune kan deltage som aktører i stafetten; foreninger – både kultur, idræt og sociale, lokalråd, selvorganiserede grupper (fx. gåklubber, spisefællesskaber, løbeklubber m.fl.) og kommunale institutioner (fx. aktivitetscentre og skoler).

Er du nysgerrig, vil du vide mere, vil du gøre noget for dit lokalområde og være en del af Fællesskabsstafetten, så tilmeld dig informationsmødet.

Ved spørgsmål, kontakt: Mie Majgaard fra Næstved Sundhedscenter på tlf. 5124 0886 eller mimaj@naestved.dk eller Betina Rasmussen fra Frivilligcenter Næstved på tlf. 2926 0038 eller btr@frivilligcenter-naestved.dk

Fællesskabsstafetten arrangeres af Næstved Frivilligråd, Næstved Kommune og Frivilligcenter Næstved.

Læs mere her

Foto: SDL