Nu kan Næstved også byde på Instawalk fototure

Instagrammere findes over hele landet. Normalt er det kun i København og andre store byer som Odense, Århus og Ålborg.

Instagrammere mødes på såkaldte Instawalks og tager på fototure sammen. Typisk kommer Instagrammere ind på spændende steder, hvor der normalt ikke er adgang for offentligheden, eller de får lov at komme ind på steder før alle andre. Det er en del af det at være Instagrammer.

Nu kan Næstved også byde Instagrammere på specielle Instawalks, som afholdes i Næstved Kommune. Det allerførste Instawalk er netop afholdt på Maglemølle, med deltagelse af en god håndfuld lokale Instagrammere.

Netop det, at der er tale om lokale Instagrammere, og at der ikke er alt for mange, giver de lokale Instawalks i Næstved et ekstra plus, idet der skabes relationer på kryds og tværs mellem Instagrammerne. Der udveksles tips, tricks, erfaringer og ikke mindst ­gode steder at skyde billeder til Instagram.

Philip Wiese, der står bag Instagramkontoen @rute4700, var den der tog initiativ til, at det første InstaWalk blev holdt. Philip arrangerede det i samarbejde med Ressource City, der fra start var “med på ideen”. Ressource City stod for den praktiske afvikling, herunder guided tur rundt på området, mens Philip Wiese klarede tilmeldingsprocessen og skruede programmet sammen.

På baggrund af de meget, meget positive tilbagemeldinger som Philip Wiese har fået fra deltagerne ­og Ressource City, ­så er det bestemt ikke sidste gang, der holdes Instawalk i Næstved. Philip drømmer ihvertfald om, at der kan afholdes Instawalk jævnligt, og er faktisk allerede igang med at planlægge det næste Instawalk.

Ressource City har været glade for at lægge “hus” til arrangementet, vise rundt på området, lukke op for den gamle kraftcentral, og ikke mindst at afslutte med hyggelig snak, kaffe, the og kage.

Netop de gamle bygninger på Maglemølle og atmosfæren, muligheden for at komme ind på steder, der normalt ikke er offentlige tilgængelige, tiltrækker og udfordrer instagrammere. Sådan var det også for de lokale Instagrammere.

Udover at få en masse gode billeder med hjem fra Instawalken, fik deltagerne også mere viden om visionen for Ressource City og området.

“Ressource City er Næstved Kommunes vision om en grøn industriklynge, der arbejder med genanvendelse og upcycling. Vi synes Maglemølle er et spændende område med en masse historie, og vi er glade for at andre deler vores interesse for det gamle industriområde. Det er masser af potentiale for ny industri i de gamle bygninger, og der er da også en del virksomheder, som synes at Ressource City på Maglemølle er interessant. Vi satser på at kunne skabe 100 nye arbejdspladser indenfor genanvendelsesindustrien i de flotte omgivelser hernede”, siger Michael Elgaard, projektleder for Ressource City.

Vi har bedt et par af deltagerne fra den første InstaWalk om at vise os deres bedste skud fra Instawalken på Maglemølle, og samtidig fortælle os lidt om billedet, og dem selv. Det har bestemt givet flere af Instagrammerne lidt hovedbrud, for det kan være svært at vælge et enkelt billede ud, frem for et andet. Men det er ikke desto mindre lykkes for en lille håndfuld af deltagerne. Du kan se deres udvalgte billede og præsentation herunder, ligesom du kan se navnet på deres Instagramkonto, så du selv har mulighed for at gå ind og se deres billeder. Det kan jo være, du finder et andet favoritbillede.

13321788_1075305412535755_6783911067078805593_n[1]
Instawalk på Maglemølle Papirfabrik
13321990_1075305575869072_6763278108256118103_n[1]

Følgerne på @rute4700 er for over 90% vedkommende Instagrammere fra Næstved, eller Instagrammere, der på anden måde har tilknytning til byen, for eksempel fordi de tidligere har boet i byen, eller været på ferie eller har sommerhus i området.

Det har været Philip Wieses klare mål fra start, at @rute4700 kun skulle have følgere med tilknytning til Næstved kommune, da han lavede kontoen for et års tid siden.

Det er let nok at få en masse følgere på instagram.Men kunsten er at få “de rigtige følgere” . Jeg er lidt af en social medie nørd, og derfor er jeg rigtig glad for at jeg har kunnet bevise, at det kan lade sig gøre. For tiden kører jeg et tema der hedder “Ren Kærlighed Til Næstved” hvor forskellige personer jeg møder i byen fortæller hvad det er der gør, at de lige netop har “Ren Kærlighed Til Næstved”. Det har været super inspirerende for mig at høre, hvor meget kærlighed der i virkeligheden er til byen. Sommetider er der en tendens til, at man kun hører om det negative, men Philip Wiese har i hvert fald hørt en masse positivt om byen, som han iøvrigt også selv har ren kærlighed til.

Er man Instagrammer med tilknytning til Næstvedområdet, er man naturligvis velkommen til at følge @rute4700. Her vil man også kunne se, når næste InstaWalk er planlagt.

En anden mulighed er at melde sig ind i den helt nye Facebook gruppe “Instagrammere Næstved” https://www.facebook.com/groups/139045666505553/ hvor de lokale

Instagrammere fra Næstved har fundet sammen med Philip Wiese fra @rute4700 og Patrick Wiese fra hans helt nye Instagramkonto @whenphotosspeak

Udover at møde andre lokale Instagrammere i gruppen, vil kommende InstaWalks arrangeret af Philip Wiese fra @rute4700 blive slået op i gruppen. Derudover er der mulighed for, at de enkelte Instagrammere selv kan arrangere begivenheder og ture.

Philip Wiese er det, man populært sagt kalder Social Medie Nørd, som dyrker stort set alle sociale medier, lige fra Facebook over YouTube, til Periscope, Twitter og alle de andre, herunder selvfølgelig Instagram, som han så har “gravet sig dybere ned i” gennem det seneste års tid.

Philip Wiese fra @rute4700 er blevet lidt bidt af, at Instawalks skal være en fast del af de mange tilbud, Næstved byder på. Som tidligere nævnt er han igang med at arrangere det næste Instawalk. Og det er faktisk ikke et problem at finde virksomheder og offentlige instanser, der kan se deres fordel i at lægge “hus” til et Instawalk. For de opnår jo for det første at møde en del af byens lokale Instagrammere, der er glade for at komme på besøg, og som bagefter lægger “et hav” af billeder op på hver deres Instagramkonto. Og en fast bestanddel af et Instawalk er, at deltagerne får nogle #hashtags der skal på billederne. Det gør det dels nemmere at finde billederne fra arrangementet ­ og samtidig får “værten” mulighed for at få en masse billeder ud med lige præcis det hashtag, værten bruger eller ønsker brugt. De fleste af billederne fra Instawalket hos Ressource City på Maglemølle kan findes på Instagram under hashtagget #rutemaglemølle4700.

 

Anne

Instagrammer: Anne, Ressource City

Instagramkonto: @ressourcecity

“Jeg holder meget af at fotografere og nød turen på Maglemølle, hvor der er mange spændende motiver af industriel art. Jeg fotograferer med iPad, iPhone og Nikon P300. Til daglig arbejder jeg med kommunikation via Facebook og Instagram. Du kan se flere billeder fra InstaWalk’en på Facebook under “Ressource City” eller “ressourcecity” på Instagram. I min fritid laver jeg video vha. Panasonic HC-X920 med ekstern mikrofon Sennheiser MKE400 og klippeprogrammet Final Cut. Søg på “Anne Damsbo” på YouTube for at se videoer fra Glumsø og omegn”.

Billedets titel: Der er gods i Næstved

Billedet er valgt fordi: “Billedet med tankskibet har jeg valgt, fordi det illustrerer Næstveds historie som havneby. Stævnen peger fremad mod Næstved og viser aktivitet og fremdrift”.

 

Helle

Instagrammer: Helle

Instagramkonto: @helleh1964

Om Instagrammeren:

Jeg hedder Helle og tager kun billeder med min iPhone . Mest sol op- og nedgange, skyer, skoven og gamle nuttede huse samt hvad jeg møder på mine cykelture, der fanger min opmærksomhed. Kig endelig med på min Instagramkonto. Og jeg lover; ingen madbilleder herfra 🙂

Billedets titel: Den blå kran

Billedet er valgt fordi: Blå er min yndlingsfarve og jeg bruger ofte #lookup på mine billeder

 

Helge

Instagrammer: Helge Jørgensen

Instagramkonto: @helgejorgensen

Om Instagrammeren:

Jeg ser billeder overalt og forsøger at fange mit indre bliks stemning både gennem det øjeblikkelig splitsekund, når motivet lader i kameraet men også i den digitale efter behandling, hvor lys og skygge bearbejdes for at skabe det billede jeg så, men som kameraet ikke lige fangede.

Så på den måde er mit motivvalg måske en anelse diffust og uden umiddelbar sammenhæng. Og det har det sådant set været siden, jeg fik mit første kamera i 1966.

Jeg bruger Instagram til at vise, det jeg laver til alle der har lyst at se med.

Billedets titel: Lunch Break

Billedet er valgt fordi: Jeg har valgt billedet, fordi det fortæller, at der fortsat er liv på stedet. At der rent faktisk er en slags produktion i dele af området.

 

Mads

Instagrammer: Mads Freese

Instagramkonto: @mafrese

Om Instagrammeren:

Mit navn er Mads Frese. Jeg er biker og globetrotter som altid slæber rundt på mit kamera. Jeg bruger instagram til at vise foto frem og se på fantastiske billeder fra andre. Jeg gør mig mest i sort/hvid billeder, eller colorsplash billeder. I mange år tog jeg kun undervands billeder, men jeg er efterhånden begyndt at “skyde” på alt.

Billedets titel: Pupillen

Billedet er valgt fordi: Jeg så Maglemølle gennem et ståløje på et af de gamle vaskekar på havnen og syntes det var en anderledes måde at se møllen på,med sort/hvid omkring og møllen i farve, der gi’er billedet lidt industri kant. Det er et af den slags billeder, man kalder colorsplash billeder.

 

Sofie

Instagrammer: Sofie Holmgren

Instagramkonto: @sofie_holmgren

Om Instagrammeren:

På min Instagram lægger jeg mest billeder op fra København, for jeg startede min profil, da jeg flyttede fra Næstved til et lille kollegieværelse på Amager. At oploade billeder til instagram var, for mig, en måde at udforske byen på, og blev en grund til at komme ud og opleve min nye by.

Efter jeg er flyttet tilbage til Næstved er min instagramfeed nu blevet en god blanding af arkitektur og natur fra København, Næstved og Enø, og hvor jeg ellers færdes dagligt, for det er det, der tiltaler mig ved instagram, at man kan bevæge sig rundt i ens nærområde, men se nye ting hver gang, og blive inspireret af andre instagrammere, der bevæger sig i samme område. Med fotografiet kan jeg se hverdagsomgivelserne på en ny måde og lægge mærke til små detaljer.

Billedets titel: Round Window

Billedet er valgt fordi: De billeder, jeg lægger op på instagram, er oftest æstetiske med klare linjer og farver. Vinduet her fangede min interesse pga. dets rene geometriske former modsat rusten og de knuste ruder, der giver billedet tekstur, men det fortæller også en historie, om forfald, og hvad der var engang omkring Maglemølle.

Philip Wiese fra @rute4700 er fuld af ideer til steder, hvor der kan holdes InstaWalks. Men skulle man ønske at blive vært for et InstaWalk, og har et egnet sted, hører han da gerne mere enten på mailto:rute4700@gmail.comeller via Facebooksiden Rute4700.dk

https://www.facebook.com/Rute4700.dk

 

Del på sociale medier