Næstved Teater præsenterer dramaet “Skylight”. Det opføres søndag 25. oktober kl. 20.00 i Ny Ridehus.

Der er tidspunkter i teatret, hvor man pludselig befinder sig grebet af stilhed. der er ingen nervøsitet eller hoste, ingen flytter sig på sæderne. Publikums opmærksomhed er så spændt så det næsten er håndgribeligt. David Hares Skylight er præget af sådanne øjeblikke. Skylight var den helt store succes i London i sidste sæson, hvor den spillede for udsolgte huse, og produktionen flytter nu til Broadway hvor den har premiere i foråret 2015.

skylightVi befinder os en kold aften i Kyra Hollis lurvede lejlighed i London. Hun har en første klasses grad i mate-matik, og har nu engageret sig i at gøre andres liv meningsfyldte, som lærer for udsatte børn. En aften får hun uventet besøg, først af Frank, søn af Tom Sergeant hun tidligere arbejdede for og havde en 6 år lang affære med, og senere af Tom selv. Han er en succesfuld og karismatisk kapitalist, hvis kone døde for nylig. Kyra var ven af familien, men da Toms kone opdagede deres forhold forlod hun ham.

Som aftenen skrider frem forsøger de at genopleve deres dengang lidenskabelige affære, men spøgelser fra fortiden og parrets modstridende politiske ideologier kaster en skygge over aftenen. Han beskylder hende for at smide sine talenter væk ved at undervise, og kan ikke forstå hendes motivation, men Kyra har ændret sig, hun er blevet lidt af en puritaner.

Lidenskaben og spændingen er der fortsat, men Toms foragt for Kyras ambitioner og arbejdsvalg gennemsyrer måden han opfatter hende på.

Skylight veksler konstant mellem det personlige og det politiske og er et portræt af 3 personer, deres skæbner og livsvalg.

De medvirkende er Kurt Ravn, Laura Drasbæk og Mikkel Moltke Hvilsom, og Hans-Peter Kellner har instrueret.

Ledige billetter på www.naestvedteater.dk