Teknisk Udvalg har netop besluttet, at Græshoppebroen skal renoveres i september. Det betyder, at broen vil være lukket i alt fire uger. Samtidig er det besluttet, at man arbejder videre på en model, hvor man stiller en minibus til rådighed, som frivillige kan skiftes til at bemande.

Græshoppebroen mellem Karrebæksminde og Enø skal renoveres, det står ikke til diskussion. Men tidspunktet for renoveringen har været til stor debat. Udfordringen er nemlig, at jo koldere vejret er, jo dyrere bliver renoveringen. Og jo længere tid må broen holdes lukket for al kørende trafik.
Men nu har Teknisk Udvalg besluttet, at broen skal renoveres før efterårsferien.

Administrationen havde stillet forslag om at lukke broen i september (uge 37 – 40) og for det stemte Helle Jessen, Hanne Sørensen, Brian Hornbek og Thor Temte.

Imod stemte Elmer Jacobsen, Cathrine Riegels Gudbergsen og Niels Kelberg. De ønskede, at renoveringen skulle udskydes til opstart i uge 40.

– Vi har vurderet mulighederne. Dilemmaet har jo været, at vi gerne vi holde broen lukket så sent på året som muligt for at tilgodese de erhvervsdrivende. Samtidig vil vi gerne holde den lukket så kort tid som muligt for at tilgodese både de 1.400 grundejeres og Næstved Havns ønsker. Desværre er de to ting ikke forenelige. Vi har nu besluttet, at vi går med den kortest mulige lukning, som også er langt den billigste. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at havde vi valgt en renovering efter efterårsferien, havde vi manglet mere end en million kroner til projektet. Og den havde vi skulle finde et andet sted, fortæller formand for Teknisk Udvalg Helle Jessen.

Mulighed for shuttlebus bemandet af frivillige
Teknisk Udvalg arbejder videre med en model, hvor Næstved Kommune stiller en minibus til rådighed for en forening, hvis medlemmer har lyst og mulighed for at organisere samkørsel.
Læs mere her.

Del på sociale medier