Industri- og Håndværkerforeningen for Næstved og omegn har netop uddelt fem legater til elever på EUC Sjælland, der har ydet en særlig præstation både fagligt og socialt. Med legatet følger en check på 5.000 kr. De glade legatmodtagere blev fejret af familie, venner og mestre ved et festligt arrangement på EUC Sjælland.

Formand for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, indledte ceremonien:

“Det er som altid en fornøjelse, at uddele legatet til EUC Sjællands elever. Gennem mine mange år som formand, glæder jeg mig altid over, at være med til at fremme håndværksfagene og sætte fokus på håndværkere, for det er dem, der kommer til at mangle i fremtiden. De hædrede skal ikke bare være dygtige til deres fag men også udvise hjælpsomhed og være gode kammerater,” siger formanden og uddyber:

“Jeg er selv udlært tømrer og uddannet ingeniør. Jeg har altid brændt for det gode håndværk, derfor er det en glæde og en fornøjelse at give et skulderklap til de unge, så de mærker at deres indsats bliver set – og på samme tid signalere håndværksfagene store betydning for vores samfund.”

Exceptionelle faglige færdigheder og sociale holdspillere
Det stod klart at de kvaliteter, der var fælles for de fem legatmodtagere var et særligt fagligt talent og et menneskeligt overskud til at være en god ven, hjælpsom over for andre og en aktiv holdspiller.

Årets legatmodtager Alexander Kongstad på HTX var indstillet på baggrund af hans målrettethed, flid og hjælpsomhed overfor elever, der har svært at følge med. Som indstillingen videre lyder:
” Han er altid opmærksom i undervisningen og et fantastisk medlem at have med i sin gruppe, hvor han organiserer og formidler.”

Elektrikereleven Mikkel Bidstrup Bentsen-Petersen, der er i lære ved El Huset Glumsø ApS blev ligeledes omtalt i positive vendinger: “Mikkel har på trods af store udfordringer opnået exceptionelle færdigheder og faglig viden, der ligger langt over, hvad der kan forventes af en elektrikerlærling på første hovedforløb. ” Mikkel blev også hædret for at hjælpe andre og som det lyder i indstillingen: “stille spørgsmål der kan få enhver faglærer til at klø sig i nakken.”

Den anden elektrikerelev Tony Bjelogravic Nielsen, der er i lærer ved Sea Safe ApS har gjort sig særligt bemærket ved at kæmpe med næb og klør for at skabe succes med den teoretiske del af uddannelsen og ikke mindst være en sand holdspiller: “Tony er en rigtigt humør bombe, som altid er positiv og det smitter bare af på alle, såvel elever, lærer og kollegaer, man bliver glad i låget af hans tilstedeværelse.”

Struktøreleven Casper Paw Kristensen, der er i lære ved Arkil er særligt bemærket for hans mødestabilitet og er faglig dygtig og ansvarsbevidst. “Han er foregangsmand for at holde klassen sammen og er en god kammerat, der har et godt overblik og overskud til at hjælpe de øvrige elever, hvis der er brug for det,” lyder det i indstillingen.

Frederik Vinter Kappel er tømrerlærling ved Tømrermester Anker Damgaard Paulsen Lov ApS og har været ekstraordinært videbegærlig og energisk for at blive så dygtig som overhovedet muligt.
Han har hele vejen igennem sat tømrerfagligheden i højsædet.
“Udover at have fokus på sin egen læring har han i meget høj grad også delt ud af sin viden og erfaringer til sine medstuderende, hvilket alle har sat stor pris på.”

Legatmodtagere 2021

Tømrerafdelingen: Frederik Vinter Kappel i lære hos Tømrermester Anker Damgaard Paulsen Lov ApS
Elektrikerafdelingen: Mikkel Bidstrup Bentsen-Petersen i lære hos El Huset Glumsø ApS & Søn
Elektrikerafdelingen: Tony Bjelogravic Nielsen i lære hos See Safe APS
Struktørafdelingen: Casper Paw Kristensen i lære hos Arkil
HTX afdelingen: Alexander Kongstad

Fakta

Legatet fra Industri- og Håndværkerforeningen i Næstved og omegn uddeles årligt til elever, der:
• Afslutter deres uddannelse på EUC Sjælland i Næstved
• Er fagligt dygtige, gode kammerater og er vellidt blandt elever, såvel som undervisere og kollegaer
• Har bopæl i Næstved Kommune

Del på sociale medier