Kom med på en udsædvanlig men eventyrlig rejse i J.S. Bachs fantastiske lydunivers, når cellist, Tobias van der Pals, i samspil med saxofonist, Thomas Agergaard, giver nyt liv til Bachs fantastiske cellosuiter.

I en forunderlig kombination mellem Bachs traditionelle suiter og umiddelbar og instinktiv improvisation ledes musikken nye steder hen til fjerne afkroge af det musikalske spektre. Her – omringet af imponerende glasværker fra top til tå i museets ikoniske Hebsgaard-hal – vil du opleve, hvordan barokkens musikalske udtryk smeltes sammen med det moderne og sætter Bach i perspektiv.

Tobias van der Pals kommer fra en gennemmusikalsk familie med en stolt musisk tradition, der har løbet i arv i generationer. I 2007 modtog han en DipRAM for enestående solistperformance ved ’Royal Academy of Music in London’. Derudover er han vinder af den årlige cellokonkurrence på det royale danske musikakademi tilbage i 2008. Van der Pals har i en årrække optrådt med J.S. Bachs suiter ved koncerter i ind- og udland, hvorfor han mestrer disse ned til mindste detalje.

Thomas Agergaard er saxofonist og fløjtenist, og uddannet fra Rytmisk Konservatorium i København. I 2001 modtog han DJBFAs hæderspris ligesom, at han i sin tid som professionel musiker har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Agergaard er kendt som storslået improvisator, og har gennem hele sin glorværdige karriere vendt blikket mod Bach som inspirationskilde og læremester i improvisationens ædle kunstart.

’Glassiske’ koncerter

’Glassiske’ koncerter er Holmegaard Værks helt eget koncert-koncept. Her – i museets ikoniske Hebsgaard-hal’, fyldt med imponerende glasværker fra top til tå – præsenterer museet løbende forskellige musikalske konstellationer, der imponerer, bjergtager og sanseliggør musikken på smukkeste vis, når scenen nedbrydes og erstattes af et kunstlandskab udformet i glas.

Hebsgaard-hallen er fyldt med værker fra blandt andre Bjørn Nørgaard, Per Kierkeby og Erik A. Frandsen m.fl., der sammen er med til at resonere tonerne fra musikken på en helt bestemt måde, der gør at denne bliver allestedsnærværende i både krop og sjæl.

Praktisk info

Adresse: Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard, Fensmark.
Dato og tid: 16. juni 2021, 20.00 – 21.00
Døre: 19.30 – 19.50
Alm. billetpris: 125 kr.

Læs mere her

Foto: ABW