For 50 år blev Det Danske Spejderkorps (drenge) lagt sammen med Det Danske Pigespejderkorps (piger) til Det Danske spejderkorps (både for drenge og piger) eller dem med de blå uniformer. Dette skulle selvfølgelig fejres med et jubilæumsarrangement for DDS-spejderne på Sydsjælland og Møn, hvor der deltog lidt over 80 spejdere.

Arrangementet begyndte ved Stevns fyr, hvor der var besøg af en naturvejleder, der viste spejderne edderkopper. Der var aktiviteter på fyret – bl.a. skulle man op i fyret og se hvad kunne man se deroppefra.

Efter aktiviteterne på fyret gik turen mod Boesdal Kalkbrud af trampestien. Undervejs på Trampestien var der nogle woopposter, man skulle løse, og ved ankomsten til Boesdal skulle spejderne selvfølgelig havde frugt og jubilæumskage, før man skulle udforske området omkring Boesdal, og til sidst kom alle ind i besøgscenteret, hvor man skulle løse Dinogåden.

Vejret var med spejderne; det meste af dagen var der solskin, og regnvejret kunne man ikke undgå.

Spejderne havde en rigtig god dag, og fik ros for deres gode opførsel, så hvis du har lyst til at blive spejder, så findes der DDS-spejdergrupper i Store Heddinge, Haslev, Præstø, Møn, Vordingborg og Næstved.

Foto: DDS