Mandag den 28. marts kl. 19.00-21.00 er der foredrag med forfatter Maria Helleberg på Næstved Bibliotek, Store Scene, hvor hun vil fokusere på de tre romaner om hendes egen slægt: Kvinderne, søstrene og barnet fra Thy.

Maria Helleberg er kendt for sine mange og meget populære historiske romaner. Hun har skrevet over 30 romaner, de fleste med udgangspunkt i historiske emner, tilsat fantasi og hjerte. Adskillige romaner behandler markante kvindeskikkelser og perioder i Danmarkshistorien, dog er der også nedslag i bl.a. oldtidens Grækenland.

Familien fra Thy Emnet for Maria Hellebergs besøg på Næstved Bibliotek er imidlertid de tre romaner, som hun har skrevet med udgangspunkt i sin egen families ”myter og skrøner”. ”Kvinderne fra Thy” (2016) fortæller om forfatterens oldemor og mormors liv omkring år 1900. I ”Søstrene fra Thy” (2019) er vi nået til tiden omkring 2. verdenskrig og en af søstrene er forfatterens mor. Den sidste Thy – roman, ”Barnet fra Thy” (2021) foregår i 1950’erne og 1960’ernes Danmark og handler om forfatterens egen barndom.

Foredraget indgår i bibliotekets fokus på temaet ”Familien”.

Billetter til 50 kr. kan købes på www.naesbib.dk

Maria Helleberg fokuserer på de tre romaner om hendes egen slægt. Foto: Robin Skjoldborg