Skovens Børnehus
Grønbrovej 8
4262 Sandved
Tlf. 51 51 17 10
kontor@skovensfolk.dk

Følg Skovens Børnehus på Facebook

Et fristed for små skovtrolde og alfer
Vejen fra Fuglebjerg til Bisserup går igennem Sandved. Den vej er der mange, som tager hver eneste dag. Enkelte af os er måske engang imellem trukket lidt ud i vejkanten ved Saltø Å for at nyde naturen der.

Men det er nok de færreste, der er klar over, at der ganske få hundrede meter før åen – når vi kommer fra Sandvedsiden – for enden af Grønbrovej på højre hånd er en hel koloni af skovfolk. Når vi husker tilbage på den overbevisning, som vore forfædre havde om dem, så ved vi, at små trolde og alfer kan være både rare og drillesyge. Men de er kun drillesyge, hvis man ikke behandler planter og dyr pænt. For det er jo det, som de skovens væsener har som deres arbejde, nemlig at sørge for, at naturen har det godt.

Normalt er småfolkene i skovene ikke så lette at få øje på. Og slet ikke lette at høre, for de holder sig i ro og for sig selv. Anderledes er det med skovfolket på Grønbrovej nummer 8, der gerne byder indenfor.

Privat institution med mange glade børn
Lena og Camilla leder institutionen, og det er både inspirerende og lærerigt at følge med dem på en rundvisning og se alt det, der er bygget op i samarbejde med børnene og deres forældre. Forældrene er generelt meget aktive omkring at udvikle Skovens Børnehus og deltager i husets traditioner året rundt.

Overalt, hvor man vender sig på matriklen, er der bogstaveligt talt liv og glade dage. Børnene, som er aldersinddelt i tre grupper, nemlig ”skovtroldene”, ”alferne” og ”skovens folk”, har med personalet alt muligt kreativt og lærende i gang.

Børnene i Skovens Børnehus er hver dag i tæt kontakt med naturen omkring dem, for masser af aktiviteter foregår udenfor i den friske luft. Leg og arbejde med materialer fra den omliggende natur foregår rundt omkring, og der er ikke et eneste barn eller voksen, der ikke er engageret i fællesskabet.

Udvikling og læring
I Skovens Børnehus er det fundamentale værdier, at børnene i alle aldersgrupper oplever fællesskabet med hinanden, og at de voksne udviser ægte interesse for den enkeltes udvikling. Dertil kommer kærlighed til naturen. Det kan lyde helt hippie-agtigt, men en anden af de vigtige grundpiller i det pædagogiske arbejde er de handle- og læreplaner, der arbejdes med for det enkelte barn og for de enkelte grupper.

Et af Børnehusets mottoer er “Tryghed, Nærhed, Skovens Ro”, og trygheden er også et meget vigtigt element i forhold til forældre og pårørende. I Skovens Børnehus ved personalet, at trygheden blandt andet opnås gennem stor gennemsigtighed omkring de pædagogiske mål, der tydeligt fremgår af institutionens hjemmeside – her for de små ”skovtrolde” på 0-2 år.

Det smilende træ
Børnehusets logo er et smilende træ, og der er ingen tvivl om, at træer og buske, ja hele naturen omkring Skovens Børnehus bliver i godt humør ved lyden af glade børnestemmer fra Grønbrovej 8 ved Sandved.


sølvpartner