fodterapi2Klinik for Fodterapi
V/ Yvonne Rasmussen
Parkvej 46B
4700 Næstved
Telefon: 55 73 31 30

Telefontid dagligt kl. 9-14

Erfarne fodterapeuter
Fodterapeut Yvonne Rasmussen startede klinikken i Lægecentret Sct. Jørgens Park i 1978 og flyttede for 15 år siden klinikken til Parkvej 46B i Næstved. Her ligger klinikken stadig og i dag arbejder her 6 fodterapeuter og en sekretær som hjælper med at holde styr på alle aftalerne.

De erfarne fodterapeuter forebygger og behandler fodlidelser, især i forbindelse med sukkersyge og gigtlidelser. Sukkersyge kan give følgesygdomme, f.eks. føleforstyrrelser og nedsat blodtilførsel i ben og fødder. Har du sukkersyge, anbefales derfor daglig fodkontrol suppleret med regelmæssig forebyggende behandling hos en fodterapeut.

Men alle har – uanset sygdomme – brug for at pleje deres fødder. En fodterapeut kan løse akutte problemer med nedgroede negle, hård hud, svamp og ligtorne, men også forebygge problemer. En behandling på Klinik for Fodterapi i Næstved består grundlæggende af kontrol af fodstatus, vejledning om egen pleje, fodtøj, fodgymnastik og andet, som kan bevare sunde fødder og give øget mobilitet.

Autorisationen er din garanti for fodterapeutens anerkendte uddannelse.

fodterapi3Dine fødder skal holde hele livet
Fødderne er den del af kroppen, der udsættes for størst belastning, idet et menneske dagligt tager op mod 15.000 skridt. Belastningen er mindst ved gang og øges op mod otte gange kropsvægten ved løb. Til sammenligning vejer fodens skelet kun 100 gram.

Foden spiller en vigtig rolle både som støddæmper og for balancen, og derfor skal samarbejdet mellem fodens 26 knogler, led, muskler og ledbånd være perfekt koordineret. Fejlstillinger kan få kroppen til at kompensere uhensigtsmæssigt og give problemer med andre dele af kroppen.

På Klinik for Fodterapi i Næstved får du vejledning i valg af fodtøj, så dine fødder har fuld bevægelsesfrihed. Klinikken anbefaler sko udviklet af naturmaterialer, der tillader fødderne at ånde.

På klinikken kan du også få fremstillet indlæg til dine sko, som kan afhjælpe alle former for belastningsproblemer. Klinikken har over 30 års erfaring med tilpasning af indlæg til alle typer af fødder. Indlæggene fremstilles på klinikkens eget værksted, og de erfarne fodterapeuter er løbende på efteruddannelse for at indhente viden om de nyeste indlægstyper.

Klinik for Fodterapi tilbyder bl.a. indlæg fra Dynamic Feet. Valg af indlæg baseres på en grundig analyse af foden og dine hverdagssko.

fodterapi1Nedgroede negle
Nedgroede negle er en lidelse, hvor neglenes siderande trykkes ned i neglefalsene. Hvis siderandene trykkes hårdere end normalt mod huden i neglefalsen, kan det føre til dannelse af hård hud, ligtorne eller endda sår. Det er smertefuldt og kan måske også føre til infektion.

Heldigvis findes der i dag en effektiv behandling. Ved hjælp af en tynd bøjle af plast eller stål, kan neglen rettes, så den begynder at gro rigtigt igen. Smerten lindres hurtigt, og problemet løses helt med neglens vækst.

Tilskud
Sygeforsikringen Danmark yder tilskud til behandling hos Klinik for Fodterapi i Næstved. Sygesikringen Danmark yder også tilskud til indlæg. Tilskud ydes ved henvisning fra ortopædkirurg, med efterfølgende bevilling fra kommunen.

Er du diabetiker, eller har du nedgroede negle eller arvæv, kan du med en lægehenvisning få tilskud fra den offentlige sygesikring.

Pensionister kan ofte opnå kommunalt tilskud.