Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Workshop: Smock for en ribstrik!

25. januar 2018 17:30 - 21:30

Workshop med tekstilformidler Birgitte Bruun Rasmussen om broderi og smocksyning på strik.

I relation til DesignMuseum Næstveds nuværende udstilling ’Strikket Renæssance’ af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne, har museet sammensat et program bestående af en række arrangementer i løbet af udstillingsperioden, der alle på den ene eller anden vis behandler enten strik, Renæssance eller håndarbejde – eller alle tre ting på én gang.

Foto: DesignMuseum Næstved.

Workshoppen her er ingen undtagelse og denne aften vil tekstilformidler Birgitte Bruun Rasmussen gøre os meget klogere på smocksyningen på strik.

Aftenen indledes med et besøg i Boderne, hvor der vil være mulighed for at se museet aktuelle udstilling ’Strikket Renæssance’. Vi går herefter til Næstved Kunstforenings lokaler.

Her begynder vi workshoppen med et oplæg om smocksyning og en introduktion til engelsk smocksyning, hvorefter det er tid til selv at prøve kræfter med forskellige broderisting og -teknikker til engelsk smocksyning.

Workshoppen afholdes af kunsthåndværker Birgitte Bruun Rasmussen. Birgitte er uddannet Tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme UCC og har speciale i tekstiltryk, broderi og kulturel formidling. Hun har sit eget firma Tekstilmagi, hvorfra hun arbejder og afholder kurser og workshops i tekstile teknikker og kreative arbejdsmåder.

”For mig er det vigtigt at formidle glæden ved det gode håndværk, arbejde eksperimenterende på tværs af teknikker og inspirere til kreativ ”leg” med materialer”, udtaler Birgitte Bruun Rasmussen.

Aftenens program:
Kl. 17.30-18.00: Besøg i Boderne, hvor der er mulighed for at se udstillingen Strikket Renæssance.
Kl. 18.00-21.30: Workshop ved Birgitte Bruun Rasmussen i Næstved Kunstforenings lokaler på Sct. Peders Kirkeplads 14. Her vil der også blive serveret kaffe og kage.

Praktisk info:
Museet vil udlevere forskellige prøver af ribstrik, men som deltager er man også mere end velkommen til selv at medbringe prøver på ribstrik, der kan broderes på.

Deltagerne bedes desuden medbringe almindeligt sygrej, herunder saks og stoppenål uden spids (eksempelvis størrelse 18). Ligger man inde med broderigarn eller fint strikkegarn, som man gerne vil arbejde med denne aften, må dette naturligvis også medbringes.

Prisen for arrangementet inkl. materialer samt kaffe og kage 140,00 kr. + gebyr. For medlemmer af Næstved Museumsforening er prisen 100,00 kr. + gebyr.

Billetterne kan købes her eller i museumsbutikkerne i Boderne og i Helligåndshuset.

Der er et begrænset antal pladser til denne workshop.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
25. januar 2018
Tidspunkt:
17:30 - 21:30

Sted

DesignMuseum Næstved
Sct. Peder Kirkeplads 8
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://www.naestved-museum.dk
Del på sociale medier