Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vil du også have fællesskab på Holmegaard Værk?

19. august 19:00 - 21:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

One event on 12. september 2019 at 19:00

Fællesskab har altid været en del af livet på glasværket. Sådan skulle det gerne blive igen, når Holmegaard Værk åbner i 2020. Derfor inviterer Museum Sydøstdanmark til to events i august og september. Den 19. august giver de et indblik i, hvor de er i processen om genrejsning af Holmegaard Værk og den 12. september inviterer de til frivilligmøde, hvor alle der gerne vil give en hånd med på glasværket, kan høre mere om, hvad der er brug for hænder til.

I januar 2018 blev det en realitet, at der igen skal være liv på det hedengangne Holmegaard Glasværk. En glødende drøm blev til virkelighed, da fonde og Næstved Kommune bakkede op om idéen om at bevare det ikoniske glasværk. Siden har medarbejdere fra Museum Sydøstdanmark, Næstved Kommune, fonde og lokale ildsjæle arbejdet intenst på at få form på opgaven.

Borgermøde i august
Det er en stor proces at puste liv i de gamle bygninger. Men der er selvfølgelig en plan, og nu inviterer museet til borgermøde den 19. august. Her kan du møde teamet bag genrejsningen og få en status på alt det, der kommer til at blive en del af oplevelsen på Holmegaard Værk; udstillinger, butik, fortællinger om hverdagslivet, arbejdende værksteder, glasset og samarbejdet med lokalsamfundet.

Frivilligmøde i september
Den 12. september inviterer museet alle, der har lyst til at være en del af frivilligteamet på Holmegaard Værk, til informationsmøde. Man ønsker, at Holmegaard Værk igen bliver et levende sted, hvor man kan involvere sig i forskellige opgaver og oplevelser. – Og opgaver bliver der mange af. Både i dagligdagen og til de forskellige events, de planlægger. Ex. åbningen i 2020, hvor der bliver brug for frivillige til at få åbningsfesten til at blive uforglemmelig. Kom og hør, hvordan du kan være med.

Direktør på Museum Sydøstdanmark, Keld Møller Hansen, siger: ”Holmegaard Værk er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg er fuld af forventning og glæder mig til, at vi åbner Danmarks mest moderne og involverende museum. Holmegaard Værk puster til æstetikken, håndværket, kreativiteten, de danske designtraditioner, personlige fortællinger og fælleskabet. Med Holmegaard Værk vil vi genskabe et levende glasværk for alle.”

Holmegaard Værk er ikke blot en lokal stolthed. Med en fortid som international kendis ligger det lige for at genoplive fortællingen om noget af det bedste danske design, vi kender. I de nye udstillinger har museet stukket ploven i historien og talt med tidligere glasværksarbejdere, lokale ildsjæle, designere og efterkommere. Det er deres historier, der bliver genfortalt. Med deres stemmer. Med deres viden. Det kobles sammen med moderne udstillingsdesign, der taler til alle sanser.

Holmegaard Værk bliver for hele familien. For professionelle kunsthåndværkere. For designere. For studerende. For turister. For lokalsamfundet og for en fremtid med kreativitet og innovation.

Kom og hør mere om planerne den 19. august og 12. september. Begge møder afholdes på Holmegaard Værk, Glasværksvej 54 kl. 19-21. Alle er velkomne, og der er kaffe på kanden.

Billedet øverst viser glasværket mod mosen, hvor udstillingen om 10.000 års kreativitet kommer til at være. Foto: Museum Sydøstdanmark/Holmegaard Værk

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
19. august
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Homegaard Værk
Glasværksvej 54
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier