Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

VÆBNET MED ORD & VINGER – film om Michael Strunge

8. maj 19:00

Onsdag den 8. maj klokken 19 kan du helt unikt på Næstved Bibliotek se den anmelderroste dokumentarfilm VÆBNET MED ORD & VINGER. Instruktør Torben Skjødt Jensen kommer og introducerer, og fortæller videre om Strunges tid og liv efter filmen.

Nu får du endelig chancen for i Næstved at se Torben Skjødt Jensens fremragende dokumentarfilm fra 2018 om Michael Strunge, der sidste år var den mest sete danske dokumentarfilm.

Over 10.000 har set filmen, der udover det dokumentariske og kunstneriske indhold om Michael Strunge også er et spændende tidsbillede på tiden dér i slut-70’erne og start-80’erne.

Instruktør Torben Skjødt Jensen introducerer filmen kort, så ser man filmen og “Michael Strunge-aftenen” sluttes af med ca. 45 minutters foredrag med mulighed for spørgsmål ved Torben Skjødt Jensen.

Om filmen
Søndag den 9. marts 1986 kastede digteren Michael Strunge sig ud af sit vindue fra sin lejlighed på 4. sal på Østerbro. Han blev 27 år gammel. Mere end 30 år efter vender han i VÆBNET MED ORD & VINGER tilbage og fortæller om sit liv fra himmelperspektiv – om opvæksten i forstaden Hvidovre, hans drømme om at blive som idolerne Rimbaud og Bowie, hans gennembrud som digter og hans forhold til punk, musik, kunst, politik, kærlighed og ikke mindst døden.

Gennem interviews med mennesker som personligt kendte Strunge – kærester, venner og kollegaer – tegner VÆBNET MED ORD & VINGER et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne, hvor han blev et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel. I en kombination af digterens recitering af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt.

Tid og sted:
Onsdag d. 8. maj kl. 19-ca.21.30 på Næstved Bibliotek.

Pris og tilmelding:
30 kr. og billetter købes på www.naesbib.dk

PRESSEN SKREV
“…Torben Skjødt Jensen har skabt den definitive dokumentarfilm om digteren Michael Strunge” – cphculture.dk
“En enorm livsbekræftende film, der på humoristisk og hjertevarm vis undersøger livets lys- og skyggesider” – Cinemazone.dk
“[Filmen] er ikke alene et værk for en generations retrospektive forståelse, men tillige for dens nu voksne børns forbavselse og anerkendelse: så nu forstår vi!” – Filmkommentaren
“Livsbekræftende og bevægende dokumentar om Michael Strunges liv går bag om myten og når ind til en forunderlig eksistens” – Filmmagasinet Ekko
“Alt i alt en ret imponerende bedrift” – Ekstra Bladet

Lidt om Torben Skjødt Jensens filmproduktion
Fra Torben Skjødt Jensens uhyre produktive og meget personlige filmværk kan man blandt andet fremhæve “Carl Th. Dreyer – min metier” (1995), der modtog både en Bodil og en Robert for Bedste dokumentar, spillefilmen “Afgrunden” (2003), der modtog Publikumsprisen ved Copenhagen Film Festival i 2003, samt en lang række kunstneriske dokumentarfilm som fx “Den talende muse” fra 2003, som fik en Special Mention ved Odense International Film Festival. Instruktøren har fortsat rækken af kunstnerportrætter med bl.a. “Hjemme i verden” (2017) om forfatteren Kirsten Thorup, og “VÆBNET MED ORD & VINGER” (2018) om Michael Strunge.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
8. maj
Tidspunkt:
19:00

Sted

Næstved Bibliotek
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://www.naesbib.dk
Del på sociale medier