Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udstilling: Strikket Renaissance

14. oktober 2017 - 4. marts 2018

Det er med stor stolthed, at DesignMuseum Næstved i Boderne dette efterår kan præsentere udstillingen ’Strikket Renæssance’ af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne.

Foto: Palle Peter Skov

Udstillingen, der er blevet til i et samarbejde mellem Netmaskerne og Koldinghus, har senest kunnet opleves på Frederiksborg Slot, og nu har vi fået æren af at kunne præsentere de unikke strikværker på Næstved Museum.

’Strikket Renæssance’ består af en samling af moderne strikkede dragter, der alle er blevet til med inspiration fra Renæssancens tøjstil.

I de spektakulære dragter vil man på én og samme tid kunne genkende snit, farvesammensætninger og mønstre fra renæssancens tøjstil, men man vil også kunne overraskes og imponeres over de moderne teknikker og spændende nyfortolkninger.

Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne blev etableret i 2000 med det formål at udforske og videreudvikle kendskabet til maskinstrik.

Netmaskerne er vokset til et stort netværk af kreative strikdesignere, der sammen eksperimenterer med og inspirerer hinanden til at udforske mulighederne ved maskinstrik. Det er dette, vi nu alle inviteres til at få et indblik i med ’Strikket Renæssance’.

Det er første gang nogensinde, at Netmaskerne udstiller på vores egn. Udover Koldinghus og Frederiksborg Slot har kunsthåndværkergruppens værker tidligere været vist på blandet andre Amalienborgmuseet i København, Museet på Sønderborg Slot, Modemessen CIFF og Textilforum i Herning.

”Udstillingen ’Strikket Renæssance’ taler sig lige ind i hjertet af DesignMuseum Næstved i Boderne. Med Danmarks største samlinger af Kähler keramik og Holmegaard glas drives vi af passionen for kunsthåndværk og håndarbejde. Vi kan derfor slet ikke vente med at åbne dørene for den kommende udstilling, der viser kunsthåndværk af højeste karat i et spændende møde mellem fortid og nutid”, udtaler Mette Bielefeldt Bruun, leder af Næstved Museum.

Udstillingen åbnes af strikdesigner Cathrine Kahrs, der også selv har en kjole med på udstillingen. Cathrine Kahrs er uddannet fra Kolding Designskole og Nottingham Trent University i England. Hun er opvokset i Hyllinge, hvor hendes forældre stadig bor og har butikken Sebastian Design.

”I løbet af udstillingsperioden her på DesignMuseum Næstved vil man som besøgende kunne deltage i en række spændende arrangementer. Der vil både være foredrag, strikkecaféer og kreative værksteder for både børn og voksne”, afslutter Mette Bielefeldt Bruun.

Udstillingen åbner lørdag d. 14. oktober kl. 14.00-16.00 med tilstedeværelse af Strikdesigner Cathrine Kahrs.

Foto: Palle Peter Skov

Allerede planlagte arrangementer:

FREDAG D. 20. OKTOBER
STRIKKECAFÉ FOR BØRN – Efterårsferiearrangement ved Lene La Cour

ONSDAG D. 15. NOVEMBER
”STRIKKENS HISTORIE OG PERLESTRIKKEDE MUFFEDISSER MED RENÆSSANCEMOTIV” – foredrag og workshop ved Inge Christiansen og Lone Nielsen

TORSDAG D. 25. JANUAR
”SMOCK FOR EN RIBSTRIK – OM BRODERI OG SMOCKSYNING PÅ STRIK” – Oplæg og workshop ved tekstilformidler Birgitte Bruun Rasmussen

ONSDAG D. 7. FEBRUAR
”MODE I RENÆSSANCEN” – Foredrag om renæssancens mode og tøjstil ved Dorothy Jones

Museet udbyder desuden også forløb som del af kulturregionsprojektet Kulturland i relation til udstillingen. Læs mere om dette på www.Kulturland.nu.

Udstillingen kan ses i perioden 14. oktober 2017 – 4. marts 2018.

Detaljer

Start:
14. oktober 2017
Slut:
marts 4

Sted

DesignMuseum Næstved
Sct. Peder Kirkeplads 8
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.naestved-museum.dk