Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udstilling: Genklang

februar 10 - februar 25

En udstilling om Holmegaards historie og sjæl skabt af elever fra Talentskolen i Næstveds Linje for Kunst og Design. 

Igennem otte uger har designelever fra Talentskolen i Næstved arbejdet med fortællinger fra Holmegaard Glasværk, som nu resulterer i en udstilling på DesignMuseum Næstved.

Værkerne på udstillingen er skabt med udgangspunkt i erindringer fra tvillingebrødrene Kaj og Erik, der arbejdede på Holmegaard Glasværk i mere end 40 år. På en helt almindelig mandag i 2008 måtte de pludselig aflevere nøglerne og forlade værket efter et helt arbejds- og hverdagsliv i bygningerne.

Udstillingen består af to værker, der er en kunstnerisk refleksion over Kaj og Eriks erindringer om et langt arbejdsliv på glasværket. Ved at udføre dybdegående interview med Kaj og Erik, og ved at indsamle materiale under feltstudier fra området omkring det gamle glasværk, har eleverne formået at skabe en udstilling, der giver stedets historie en særlig stemme og udtryk.

Foto: DesignMuseum Næstved.

Udstillingen er et slags arkiv med beretninger, der indeholder specifikke lokalhistoriske betragtninger, og som samtidig er et kunstnerisk eksperiment. Et eksperiment der giver plads til det usagte i mødet med glasværket og de mennesker, der har haft deres liv på stedet.

Under tilblivelsen af værkerne har Kaj og Erik været tilbage på værket, hvor det forhenværende liv mellem de gamle vægge kun var tilstede gennem efterladte redskaber, størknet glas i de store ovne og arbejdstøj, der lå parat til dagens arbejde.

Holmegaard blev genrejst i årene 2011-2012 som oplevelsescenter, men skæbnens ironi ville, at værket blev forladt igen med samme hast.

Med udsigten til et Holmegaard Glasværk som ramme for Næstved Museum, er der nu en genklang af liv i bygningerne og forhåbning om en fremtid med fornyet liv omkring de gamle ovne.

”På et glasværk, der ikke alene var en arbejdsplads, men som også dannede ramme for mange menneskers daglige liv i en lang årrække, er der et væld af gode og interessante historier at fortælle. Talentskolen tager her fat på én af historierne, og vi glæder os til at fortælle mange flere, når museet flytter ud på Holmegaard”, udtaler leder for Næstved Museum, Mette Bielefeldt Bruun.

Udstillingen er et samarbejde mellem Næstved Museum og Talentskolen.

Udstillingen åbner med en fernisering lørdag den 10. februar kl. 14.00- 16.00, hvor alle er velkomne.

Foto: DesignMuseum Næstved.

Detaljer

Start:
februar 10
Slut:
februar 25

Sted

DesignMuseum Næstved
Sct. Peder Kirkeplads 8
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.naestved-museum.dk