Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tal med Kirkegården

marts 18 19:00

Tal med Kirkegården. Ja – men om hvad?
Hvad skal vi med kirkegården, og hvad skal kirkegården med sine brugere? Kirkegårdene er i dag både under afvikling og under udvikling.

Hvor kirkegården var en selvfølge for 50 år siden, er den i dag ikke kun det naturlige og selvfølgelige første valg, når vi skal begrave vore kære. Flere og flere melder sig ud af folkekirken, og hvilke ønsker og forventninger har ikke-medlemmer af folkekirken til den kristne danske kirkegård og til valg af begravelsesform og gravstedsform?Hvilken betydning har kirkegården i de efterladtes sorgbearbejdning, og hvilken betydning har kirkegården for os alle sammen, som et kultur og historie bærende rum?

Disse og mange andre brandvarme og aktuelle spørgsmål vil blive rejst, belyst og diskuteret, når præst og fremtidsforsker Birgitte Kragh Engholm møder forperson i Humanistisk Samfund Lone Ree Milkær. Kirkegårdsleder i Kerteminde-Drigstrup Ulrik Christiansen vil stille spørgsmålene og forsøge at komme ”helt ud i krogene”, når de to meget kvalificerede kombattanter kaster sig ud i en frugtbar og spændende diskussion.

Debataftenen afholdes i samarbejde med Herlufsholm kirkegård.

Info:
18. marts kl. 19 i Agora på Herlufsholm Skole
Tilmelding gennem www.naestvedaftenskole.dk
Prisen er 100 kroner pr. person.

Foto: Herlufsholm Skole og Gods
Foto: Herlufsholm Skole og Gods

Detaljer

Dato:
marts 18
Tidspunkt:
19:00

Sted

Herlufsholm Skole og Gods
Herlufsholm Alle 170
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Map