Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Strikningens historie og perlestrikkede muffediser

15. november 2017 17:30 - 21:30

Kombineret foredrag og workshop ved museumsinspektør Inge Christiansen og strikkeekspert Lone Nielsen, Museum Sydøstdanmark. 

I relation til DesignMuseum Næstveds nuværende udstilling ’Strikket Renæssance’ af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne, har vi sammensat et program bestående af en række arrangementer i løbet af udstillingsperioden, der alle på den ene eller anden vis behandler enten strik, Renæssance eller håndarbejde – eller alle tre ting på én gang.

Foto: Næstved Museum

Dette arrangement er ingen undtagelse og deltagerne vil gennem både et foredrag og en workshop komme helt tæt på strikningens historie og selv få lov at strikke en muffedise.

Foredraget, der indleder denne aften, vil dykke ned i strikningens historie, herunder også muffedisernes og perlestrikningens historie.

Med udgangspunkt i museets samling af perlestrikkede pulsvarmere – tidligere kaldet muffediser – fra 1800- og 1900-tallet, kan man selv lære at strikke disse fine gamle modeller.

Til denne aften vil der desuden være udarbejdet et helt særligt mønster fra renæssancen.

Praktisk info:
Workshoppen vil begynde med, at deltagerne alle laver en lille prøve i perlestrik. Derefter vil der blive udleveret materialer til et par pulsvarmere, som vi påbegynder på workshoppen, men som må strikkes færdige derhjemme.

Deltagerne skal kunne strikke retstrikning og medbringe strømpepinde nr. 2.

Der er et begrænset antal pladser til dette arrangement.

Prisen for arrangementet inkl. materialer samt kaffe og kage 140,00 kr. Billetterne kan købes via museets hjemmeside eller i museumsbutikkerne i Boderne og i Helligåndshuset.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
15. november 2017
Tidspunkt:
17:30 - 21:30

Sted

DesignMuseum Næstved
Sct. Peder Kirkeplads 8
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://www.naestved-museum.dk
Del på sociale medier