Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Spændende farvekompositioner i X-rummet

1. maj - 31. maj

I maj måned udstiller Salim Saddiki Belhaiba sine malerier i X-rummet på Næstved Bibliotek.

Salim er født og opvokset i en familie af kunstnere og kulturpersonligheder i Marokko. Hendes far var den nu afdøde maler og billedhugger Seddik Saddik. Salims mor, Latifa, er kendt for sin billedkunst. Hele dette miljø påvirkede hende, så hun i dag fremstår som fuldt udsprunget kunstner med inspiration fra arabisk, amazigh (berber), afrikansk og middelhavskunst.

En følsomhed for Kvinden som eksistens
Salims kunstneriske og æstetiske følsomhed fortolkes med en nærmest barnlig stil. Og hendes farver provokerer med overraskende overgange. Farvekompositionerne hos Salim får os til at trænge ind i lærredets rum, som i en enkelt rytme, der følger billedets univers samt budskab. Salims univers afslører med sit billedsprog en følsomhed for Kvinden som eksistens. Kvinden spiller en central rolle i hendes udtryk. Hun kommunikerer og deler deres individualitet indenfor fællesskabet med kunsten som redskab.

Salims visioner frigives og flyver væk. Samtidig kærtegner hun sin smerte og styrer den med en musikalitet af former og farver. Hun opbygger bevidst den lykke, der udgør hendes drøm. Og det er den, som har fået hende til at udtrykke sig som skabende kunstner.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
1. maj
Slut:
31. maj

Sted

Næstved Bibliotek
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700
+ Google Maps
Telefon:
55 88 40 00
Hjemmeside:
https://www.naesbib.dk/
Del på sociale medier