Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Snak om døden – Foredrag på Herlufsholm

18. februar 19:00

Radioværten og forfatteren Esben Kjær har sammen med præsten Lotte Blicher Mørk sat sig for at hjælpe os med at blive bedre til at tale om og leve med sorg. I et kraftfuldt og tankevækkende foredrag ankommer en præst og en efterladt til døden fra hver deres side – og ender med at finde helt nye ting på en anderledes rejse gennem det, alle frygter, men ingen undgår. Hvad sker der med os mennesker, når vi bliver konfronteret med død og sorg? Hvordan kommer vi ‘videre’ og lærer at leve med det?

Forfatteren Esben Kjær har selv mistet sin søn, og Lotte Blicher Mørk møder døden hver dag i sit arbejde som præst på Rigshospitalet. Sammen forklarer de hvorfor, vi ikke skal flygte fra det uundgåelige. Døden er den ultimative falliterklæring, som vi skal undgå for enhver pris. Og sorg er en sygdom, man skal kureres for. Sådan tænker samfundet om død og sorg, fordi det konfronterer os med magtesløsheden. De fleste mennesker er på vild flugt fra det eneste, vi kan være helt sikre på sker.

Men vi skal en anden vej: For både døden og sorgen er ikke blot uundgåelige, de er også uundværlige for os mennesker, fordi de former os og intensiverer vores liv.

At være magtesløs kan skabe en mulighed for fordybelse. Der sker noget, når vi står stille et øjeblik – også når vi møder steder i livet, hvor vi bliver konfronteret med sorg og død. Derfor skal vi ikke flygte fra døden og kurere sorgen – i stedet skal vi hengive os til den transformerende kraft, begge kommer til at udsætte os for, hvad enten vi vil det eller ej. For vi kan godt tåle at møde afmagten, finde en måde at være i den, en mening i den. Vi skal leve med et frugtbart liv med de døde, der alligevel ikke har tænkt sig at gå væk. Der er enormt meget liv i døden.

Det er nogle af de provokerende budskaber fra de to foredragsholdere, der lever intenst med døden, sorgen OG livet hver dag – på hver deres måde. Foredraget afholdes i samarbejde med Herlufsholm kirkegård.

Foredraget finder sted i Agora på Herlufsholm Skole.

Tilmelding skal ske via www.naestvedaftenskole.dk.

Prisen er 100 kroner pr. person.

Foto: Herlufsholm Skole og Gods
Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
18. februar
Tidspunkt:
19:00

Sted

Herlufsholm Skole og Gods
Herlufsholm Alle 170
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://herlufsholm.dk/
Del på sociale medier