Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Små Synger Sammen på Næstved Musikskole

13. september 2018

Torsdag den 13. september inviterer Næstved Musikskole og Børnekulturhuset til sangdag for Næstved Kommunes børnehavebørn. Sangdagen arrangeres på landsplan af organisationen Sangglad. Sidste år sang over 45.000 børn over hele Danmark med.

Små Synger Sammen har til formål at skabe arrangementer rundt om i landet, hvor børn i daginstitutioner skal synge sammen. Arrangementerne udvikles i samarbejde med lokale aktører, og i Næstved er børnekulturkonsulenten og flere musiklærere fra Næstved Musikskole gået sammen om at arrangere sangdagen, Små Synger Sammen, der skal fremme sangglæden hos de mindste børn i Næstved Kommune.

I år handler det om bier
Årets sangforslag og inspirationsmateriale fra Sangglad tager udgangspunkt i temaet bier. Der lægges bl.a. op til, at børnene synger sangen “Brum, Brum” fra Bamse og Kylling, øver sig i hvordan de selv kan summe som en bi og lytter til Rimsky-Korsakovs humlebi.

I Næstved skal børnene øve sig på sangen “Sur, sur, sur – lille bi omkring” hjemme i institutionen, så de rigtig kan give den gas, sammen med de andre fremmødte børn på Næstved Musikskole.

Sangdagen vil desuden byde på både flere sange, bevægelse og fagter sammen med musiklærerne Maria Dynesen, Frida Fridriksdottir og Hanne Winther Knudsen. Alle børn får et Små Synger Sammen flag med hjem, og hver institution får også en plakat og balloner.

Hjemme i børnehaven kan det pædagogiske personale arbejde videre med sange, fagter og lege fra sangdagen. Sangglad har nemlig udviklet et pædagogisk materiale med bl.a. sangtekster, lydfiler, billedkort, lege med lyd og fagter. Materialet er tilgængeligt for alle på www.sangglad.dk

Sangdagen skal vokse sig større i Næstved Kommune
De seneste år har DR stået bag sangdagen for de mindste, men i år er det Sangglad, som er tilknyttet Sangens Hus, der på rekordtid har fået arrangementet op at stå i hele Danmark.

– Det glæder mig, at vi fortsat kan afholde sangdagen, Små Synger Sammen, her i Næstved. Sangdagen er en vigtig tradition, som skal være med til at sætte fokus på sangglæde, musikalske fællesskaber og ikke mindst den danske sangskat. Så jeg håber på, at endnu flere børn i hele Næstved Kommune vil få glæde af sangdagen i fremtiden, lyder det fra børnekulturkonsulent i Næstved Kommune, Katrine Gjesing.

Sangdagen afholdes på Næstved Musikskole, Skellet 29, 4700 Næstved den 13. september kl. 10.00 og kl. 11.00 for 80 børnehavebørn pr. gang.

Små Synger Sammen 2018. Foto: Næstved Musikskole

Detaljer

Dato:
13. september 2018

Sted

Næstved Musikskole
Skellet 29
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Map