Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Peter Hanson – Troldmanden og hans lærling

7. marts 19:30

Kom og oplev Peter Hanson, som er en af Europas betydeligste musikere og ledere indenfor 1800-tallets repertoire, på originalinstrumenter, når han gæster Skt. Jørgens Kirke den 7. marts 2019 kl. 19.30.

Musikhistorien er fuld af forbløffende Wunderkinder, exceptionelt begavede børn og unge med et talent, der forekommer mirakuløst – “et naturens vidunder” skrev Leopold Mozart om sin søn, da Wolfgang var seks år gammel. Felix Mendelssohn var barn af overklassen, hans baggrund og uddannelse var den bedst tænkelige, men det kan ikke forklare, hvordan han som 16-årig kunne skrive et af kammermusikkens mest funklende mesterværker, den enestående originale og medrivende oktet fra 1825 for otte solistiske strygere.

Danske Niels Wilhelm Gade havde det held at blive “opdaget” af Mendelssohn netop på det tidspunkt, da Leipzigeren var sin tids mega-navn. Da han i 1842 opførte Gades første symfoni, var successen så stormende, at et dansk statslegat betalte for den 25-årige Gades rejse til Leipzig, hvor han hurtigt selv gjorde karriere. Da Mendelssohn døde allerede som 38-årig, overtog Gade stillingen som chef for Gewandhaus-orkestret. Og det medvirkede til, at han nu selv komponerede en oktet med Mendelssohns storværk som forbillede. En hyldest til en genial mentor, og en tak for at Gade i levende live opnåede status som sit lands mest berømte komponist nogensinde.

Det er lykkedes et nyt samarbejde mellem Næstved Musikforening, NEMF og Skt. Jørgens Kirke, at få Peter Hanson, som er en af Europas betydeligste musikere og ledere indenfor 1800-tallets repertoire på originalinstrumenter til at komme til Næstved sammen med syv strygere fra Concerto Copenhagen.

Der er derfor en enestående mulighed for at opleve Mendelssohn og Gades strygeoktetter med nogle af verdens bedste strygere på originalinstrumenter i Skt. Jørgens Kirke den 7. marts 2019 kl. 19.30.

Peter Hanson arbejder med orkestre som Academy of St. Martin-in-the-Fields, The London Symphony Orchestra, Orchestra of Age of Enlightenment og har en lang række indspilninger af bl.a. Mendelssohn, Schumann og Beethoven bag sig.

Sidste år var han koncertmester i opførelsen og indspilningen af Gades “Elverskud” med Concerto Copenhagen og DR-Vokalensemblet, og nu vender han tilbage til et nyt samarbejde med orkestret.

5 ud af 6 stjerner
»Der kan gå lang tid, før vi hører en mere klangskøn, engageret og kvalificeret opførelse af Gades dramatiske kantate.«
– Per Rask Madsen i Information om opførelsen af Niels W. Gades Elverskud i Koncerthuset på Gades 200 års fødselsdag i april 2018.

Billetter á kr. 150,- kan købes online på www.nemf.dk samt ved indgangen til Skt. Jørgens Kirke den 7. marts fra kl. 18.00.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
7. marts
Tidspunkt:
19:30

Sted

Sct. Jørgens Kirke
Parkvej 101
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier