Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Læsegruppe med højtlæsning

18. september 2018 15:00 - 16:30

Tirsdag den 18. september kl. 15.00-16.30 er der åben læsegruppe med guidet fælleslæsning i “Oasen” på Fuglebjerg Bibliotek. Læsegruppen Skovsneppen mødes tirsdage i lige uger.

Læsegruppen Skovsneppen, som har kørt på Fuglebjerg Bibliotek siden 2011, er en åben læsegruppe. Den er opstået med baggrund i Læseforeningens læserevolution, som stammer fra England. Her breder læsegrupperne sig stadig til glæde for mange. Og formålet er at bringe litteraturen ud til alle, der har lyst til at være med.

En fælles læseoplevelse
– Vi tror på, at litteraturen kan deles. At læse behøver ikke være noget man gør alene. Tværtimod kan litteraturen være et samlingspunkt for fællesskaber – et fælles udgangspunkt, hvor vi kan mødes og blive klogere på os selv, teksten og hinanden, fortæller bibliotekar og læsegruppeleder Kirsten Fonborg Hansen og fortsætter: – I vores læsegruppe læser vi højt. Det er derfor ikke nødvendigt at forberede sig hjemmefra. Og du kan deltage lige, når du har lyst uden forpligtelser.

Som deltager i læsegruppen får du mulighed for at indgå i et særligt, lille fællesskab, hvor I deler jeres tanker om de tekster, der læses op, og derigennem sammen skaber en fælles oplevelse, rum for refleksion og en bredere forståelsesramme. Man læser skønlitteratur, digte, noveller og uddrag fra romaner. Det kan være både nyere dansk og nordisk litteratur og verdensklassikerne. Man læser smalt og bredt, stort og småt.

Hvem kan være med?
I den åbne læsegruppe kan alle være med! Uanset køn, uddannelse og baggrund. Det kræver ingen specielle forudsætninger eller forberedelse at være med, og der findes ikke rigtige og forkerte oplevelser af en tekst. Du møder bare op med åbent sind – klar til at lytte, undre dig og grine sammen med de andre i gruppen. Der er ingen tilmelding.

Vil du vide mere om Læsegruppen Skovsneppen, kan du kontakte Kirsten Fonborg Hansen på
telefon: 55 88 40 23 eller e-mail: kirha@naestved.dk

Fakta om læsegrupper:
Læsegruppen består typisk af 6-10 mennesker, men kan variere i størrelse. Deltagerne er med til at forme gruppen gennem deres engagement. Gruppen ledes af en læseguide, der er uddannet i metoden guidet fælleslæsning og som altså læser højt.

Læs mere om bibliotekernes arrangementer på: www.naesbib.dk.

I Læsegruppen Skovsneppen deler vi de fælles læseoplevelser. Foto: Næstved Bibliotek

Detaljer

Dato:
18. september 2018
Tidspunkt:
15:00 - 16:30