Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

“Kranse af torne og blomster”- Langfredagsgudstjeneste i Sct. Peders Kirke

april 19 10:00

De seneste år har Sct. Peders Kirke valgt at lade langfredagshøjmessen være liturgisk. Det vil sige en gudstjeneste med salmer og tekster over Jesu vej fra dom til gravlæggelse. I år kaster de sig over et yderst spændende værk med tekster fra Biblen ledsaget af digte af pastor emeritus Lisbeth Smedegaard Andersen sat til musik af organist Jens Ramsing.

Inspirationen til teksten har Lisbeth Smedegaard Andersen hentet fra Biblen og dens folkelige, middelalderlige fromhedstradition med de 14 korsvejsstationen.

Ved gudstjenesten deltager i år Sydsjællands Pigekor, som har sit udspring i koret ved Vor Frue Kirke, Vordingborg, hvor Jens Ramsing var organist og korleder indtil 2017. Herefter blev han som bekendt 2. organist ved Sct. Peders Kirke, Næstved. Men en flok særligt entusiastiske sangere ønskede at fortsætte samarbejdet. Således blev det lille elitekor en realitet.

Lisbeth Smedegaard Andersen er en af vor tids allerstørste salmedigtere – så der er noget at se frem til.

Gudstjenesten ledes af sognepræst Karen Marie Bøggild og organist Jens Ramsing i Sct. Peders Kirke, fredag den 19. april klokken 10.

Lisbeth Smedegaard Andersen
Dansk præst, salmedigter og kunsthistoriker, født 1934.
Lisbeth Smedegaard Andersen er cand.theol. fra Aarhus Universitet i 1979 og har virket som præst i Sømandskirken, Risskov Kirke, Holmens Kirke og ved den danske kirke i Paris. Hun er desuden cand.art. i kunsthistorie, også fra Aarhus Universitet. Lisbeth Smedegaard Andersen er repræsenteret med adskillige salmer i Den Danske Salmebog og mangfoldige andre salmeudgivelser. Derudover har hun bidraget med salmer og sange i bøger som “Sange til morgen og aften” (2004), “Sprækker i virkeligheden” (2008) “Himlens lys i dine hænder” (2008) og “I tid og evighed” (2014). Lisbeth Smedegaard Andersens salmer er kendetegnet ved stor sproglig sikkerhed og et sansende billedsprog, der trækker på både Bibel, litteratur og kunsthistorie.

Detaljer

Dato:
april 19
Tidspunkt:
10:00

Sted

Sct. Peders Kirke
Sct Peders Kirkeplads 16
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.sct.pederskirke.dk