Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hold Hjernen Frisk

13. august 2018 10:00 - 12:00

Mandag den 13. august starter to bibliotekarer fra Næstved Bibliotek et helt nyt forløb “Seniorer holder hjernen frisk – samvær og aktiviteter i naturen”. Her kan seniorer i løbet af 14 uger prøve kræfter med nye aktiviteter i naturen, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Forløbet er en del af et landsdækkende pilotprojekt, Hold Hjernen Frisk.

Foto: Næstved Bibliotek.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt?

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Næstved Bibliotek i et innovativt pilotprojekt, Hold Hjernen Frisk støttet af Nordea-fonden.

Det skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.

I Næstved kan seniorer i løbet af 14 uger lade sig udfordre i naturen af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over Næstved Bibliotek deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet står bag.

Gåture, fællessang, bardomsminder, højtlæsning
Bibliotekarerne Vibeke Sølling og Kirsten Fonborg Hansen har sammen med relevante samarbejdspartnere planlagt et forløb med mange gode aktiviteter.

Fællessang, åndedrætsøvelser, mindful walking og fælles frokost er faste indslag.

Gåture i den dejlige natur i og omkring Næstved vil blive kombineret med forskellige indslag, som sætter hjernen i gang, fx en workshop om barndomsminder i naturen, Qi-Gong i parken ved Rønnebæksholm og højtlæsning af fortællinger og digte, hvor tanker om teksten og livet deles.

Kunst, bålhygge, skovtur, gamle lege, kost, søvn og livsglæde
Deltagerne får også mulighed for at se på kunst, synge og lytte til musik omkring bålet i skoven samt få viden om dyr og planter, søvnvaner, og om hvilken kost en frisk hjerne behøver. En udflugt til Gerlev Højskole/Legepark giver mulighed for at lære eller genopfriske gamle lege. Der er også et foredrag om at holde hjernen frisk med inspiration til det gode liv.

Tilmelding til Kirsten Fonborg Hansen på: kirha@naestved.dk, senest den 25. juni, kl. 12.00.  Der er plads til 15 deltagere på holdet. Du vil få besked, om du er blandt de heldige i løbet af uge 26. Det er gratis at deltage.

Du skal være indstillet på en lille fysisk og mental test i starten og i slutningen af forløbet. Deltagerne mødes til den indledende test mandag den 13. august. Du skal desuden være indstillet på, så vidt muligt, at deltage hver mandag i forløbet. Vi afrunder med test mandag den 12. november.

Læs mere på bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk

Fakta:
I det 2-årige pilotprojektet Hold Hjernen Frisk vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet.

Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside. 

Detaljer

Dato:
13. august 2018
Tidspunkt:
10:00 - 12:00

Sted

Næstved Bibliotek
Kvægtorvet 4-6
Næstved, 4700
+ Google Map
Telefon:
55 88 40 00
Hjemmeside:
https://www.naesbib.dk/