Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Høstmarked på Næstved Museum

18. oktober 2017 10:00 - 16:00

Efterårsferie betyder én ting på Næstved Museum – Høstmarked. Museet fylder traditionen tro deres dejlige have med markedsboder fyldt til randen med kunsthåndværk, lækkerier til ganen, gode tilbud og sjove aktiviteter.

Foto: Næstved Museum

For Næstved Museum er Høstmarkedet et af årets helt store højdepunkter og det er ikke for ingenting, at markedet er gået hen og blevet en tradition, der nu har hængt ved i over 15 år.

Vi lever lige nu i en tid, der synes styret af en higen efter alt, hvad der er nyt og alt hvad, der går stærkt.

Set i det lys, kan det måske synes forunderligt, at en tradition som Høstmarkedet stadig eksisterer den dag i dag. Det synes de ikke på Næstved Museum.

”Vi tror netop, at det er fordi, at vores hverdage er hektiske, at vi søger de åndehuller, som traditioner kan give os – det genkendelige, det trygge og mest af alt, oplevelser af en høj nok kvalitet til, at man har lyst til at komme tilbage år efter år” siger leder af Næstved Museum, Mette Bielefeldt Bruun.

Og det er netop alle de kvaliteter, museet værner om, når de igen i år slår teltdugene op til årets marked. Her vil man som besøgende kunne glædes ved gensynet med vikingesmeden, der arbejder over åben ild, man kan opleve trædrejeren arbejde kunstfærdigt med sit træ og musketergarden sætte markedet i gang på behørig vis.

Foto: Næstved Museum

Det er imidlertid ikke kun synssansen, der skal sætte i spil, for der er også rig mulighed for selv at prøve kræfter med kunsthåndværker-dyderne.

Kom for eksempel og vær med til at flette fuglebure af pil, lav dyr af kastanjer eller kig Det Rullende Hørværksted over skuldrene, når de arbejder med deres tekstiler.

Høstmarkedet vil naturligvis heller ikke være sig selv uden muligheden for at forsyne sig med kaffe og kage i Museumsforeningens æblecafé eller uden et væld af lækre smagsprøver på den skønneste lokale honning, helsegivende urter eller historiske økologiske frugter.

Der er gratis entre til markedet.

Detaljer

Dato:
18. oktober 2017
Tidspunkt:
10:00 - 16:00

Sted

Museumshaven
Ringstedgade 4
Næstved , 4700
+ Google Map