Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Høslæt på Atterbakke.

15. august 2017 - 16. august 2017

Kom og prøv at slå med le som i de gamle dage.

På den lille bakketop mellem Toksværd og Størlinge i den østlige del af Næstved kommune vil den lokale afdeling af DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING igen i år arrangere frivillig naturpleje i form af høslæt med slåning af græs med le.

Atterbakke er en lille fredet naturlokalitet med en flot udsigt og en bevaringsværdig liste af overdrevsplanter og -dyr. Tidligere blev den slags lokaliteter afgræsset af f.eks. får eller køer, men moderne landbrugsdrift har gjort den slags små lokaliteter urentable, derfor er det vigtigt, at vi giver naturen en hjælpende hånd. Alternativet er, at området gror til med buske og brændenælder, og naturen bliver igen en naturtype fattigere. Derfor – vær med til at hjælpe os med at pleje området – alle kan være med! Vi har mange leer, man kan låne, og høet skal også rives sammen. Er der børn med, kan de lege i høet.

Arrangementet er åbent begge dage mellem kl. 10-20, så kom når du har tid! Vi mødes på Atterbakke (Atterbakkevej 11) mellem Toksværd/Dysted og Størlinge. Der vil være tid til at hyggesnakke og nyde DN’s smørrebrød, øl og vand.

Medbring: Arbejdshandsker, og solidt fodtøj. Vi har leer, river m.m.

Tilmelding (af hensyn til redskaber) til Hanne Juul-Dam på tlf. 2913 0099. Vær desuden opmærksom på at datoerne er forkert angivet i Natur & Miljø.

Foto: Hanne Juul-Dam

Detaljer

Start:
15. august 2017
Slut:
16. august 2017

Sted

Atterbakke
Atterbakkevej 11
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Map