Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DR Romanklub på Fensmark Bibliotek

11. december 2018

Deltag i DR Romanklubbens nye sæson – og vær med til at vælge årets bedste danske roman. Romanklubben mødes første gang tirsdag den 11. december på Fensmark Bibliotek.

I år starter der en DR Romanklub på Fensmark Bibliotek. Her læser man de seks romaner fra 2018, som er nomineret til DR Romanprisen 2019. Romanklubben mødes seks tirsdage fra december til maj og snakker om deres læseoplevelser.

Læsere samles på landets biblioteker
DR Romanprisen bliver uddelt hvert år. Bøgerne vælges blandt de mest interessante og helstøbte romaner, der er udgivet i løbet af året. Der skeles ikke til salgstal; de mest velskrevne, originale og debatskabende bøger bliver valgt ud. Det er også vigtigt, at romanerne er forskellige i genre og kan give gode diskussioner om litteratur og romankunst for læserne.

Læseklubber samles på biblioteker landet over for at læse og diskutere de seks bøger og tilsidst vælges tre kandidater, som skal med i finalen. Udover diskussionen om månedens bog blandt læseklubberne på biblioteket, vil der også være omtale af romanerne i DR’s programmer og på Litteratursiden.dk.

De første tre nominerede romaner er:
– Kim Fupz Aakeson: Bådens navn
– Helle Helle: De
– Morten Pape: Guds bedste børn

De sidste tre romaner bliver offentliggjort omkring den 1. december. Biblioteket sørger for at skaffe bøgerne, og eneste forudsætning for at deltage er lysten til at læse og dele læseoplevelsen med andre.

Tid og sted:
Romanklubben mødes følgende tirsdage kl. 19.00-20.30 på Fensmark Bibliotek:
11. december, 8. januar, 5. februar, 5. marts, 9. april, 7. maj.

Der er ti pladser i Romanklubben, og det er gratis at deltage.

Tilmelding senest 9. november til:
Ida Eriksen, mail ideri@naestved.dk, tlf.: 55884013 eller Annette Barlebo Andersen, mail anban@naestved.dk, tlf.: 55884120.

DR Romanprisen sætter hvert år fokus på nogle af årets bedste og mest originale danske bogudgivelser. Foto: Næstved Bibliotek

Detaljer

Dato:
11. december 2018

Sted

Fensmark Bibliotek
Kildegårdsvej 56
4684 Holmegaard,
+ Google Map