Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Bogsnak i Glumsøs natur

24. oktober 13:30 - 16:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

One event on 19. september 2019 at 13:30

One event on 24. oktober 2019 at 13:30

Torsdag den 29. august kl. 13.30-16.00 starter Næstved Biblioteks bookwalk-læseklub op igen. Her taler man om bøger, mens man går rundt om Glumsø Sø. En god kombination af litteratur, natur og sundhed.

Til Bogsnak i naturen læser man en bog til hver gang. Når man mødes, får man en kort introduktion til bogen samt stikord til samtale, når man efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur ved Glumsø Sø. Man standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid. Man slutter af i Café Rejseladen med en kop te eller kaffe samt lidt sødt og sundt.

Medicin for sjælen
I efteråret 2017 tog bibliotekar Vibeke Sølling hul på tiltaget med at føre læserne igennem
de grønne områder og ind i bøgernes verden på de såkaldte “bookwalks”.

– Vi taler lidt om, hvor godt det er for os at læse og ikke mindst at komme ud i naturen og nyde den sammen med andre, fortæller Vibeke Sølling, som kører bibliotekets livshistorie-workshops samt stod bag pilotprojektet Hold Hjernen Frisk med ture for seniorer i naturen.

Læsning som terapi er ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som “medicin for sjælen”. Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur.

Temaet dette efterår er FAMILIEN. De tre bøger, som danner udgangspunktet for de tre ture er: Katrine Marie Guldager: En uskyldig familie, Thorstein Thomsen: Bare vi har hinanden og Helga Flatland: En moderne familie. Biblioteket bestiller bøgerne hjem i god tid.

RENT PRAKTISK: Man gennemfører deres ture, så vidt vejret tillader. Du skal kunne gå de ca. 3,5 km rundt om Glumsø Sø. Husk gode sko.

TID OG STED:
Torsdage: den 29. august, torsdag den 19. september og torsdag den 24. oktober. Alle dage fra kl. 13.30-ca. 16.00. Man mødes foran Glumsø Bibliotek, Torvet 1, 4171 Glumsø. Gratis, men der betales for kaffe og kage i Café Rejseladen.

Tilmelding på www.naesbib.dk. Du kan tilmelde dig alle tre gange eller fra gang til gang. Der er et begrænset antal pladser.

For info kan du kontakte: Vibeke Sølling, tlf. 5588 4123, mail: visje@naestved.dk

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
24. oktober
Tidspunkt:
13:30 - 16:00
Del på sociale medier