Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Boglancering

18. august 2018 - 2. september 2018

Lørdag d. 18. august udkommer bogen En kort historie om abstraktion, der samler op på de mange perspektiver, som den aktuelle udstilling på Rønnebæksholm åbner for. Det bliver fejret med gratis adgang til udstillingen kl. 12 – 14. Billedkunstner og udstillingens kurator Julie Sass vil være til stede, og kl. 13 viser hun rundt i udstillingen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Om bogen og udstillingen En kort historie om abstraktion
“Jeg kan ikke vente med at stå med bogen i hånden”, siger kunstneren Julie Sass. Sammen med den prisbelønnede grafiker Jeanne Betak og Rønnebæksholms kurator Rebeccca Vestervang Chong, har Julie Sass arbejdet intensivt med bogen. Bogen er skabt som en samtalebog, og de stemmer man kan møder er, udover Julie Sass selv, også direktør Daniela Ferretti og kurator Davide Daninos fra Palazzo Fortuny i Venedig og den tyske kunstsamler Erika Hoffmann.

Udstillingen og bogen giver noget så sjældent som muligheden for et “kig ind i maskinrummet” hos kunstneren Julie Sass. Rønnebæksholm har inviteret Sass til at skabe en udstilling, der handler om abstraktion i kunsten – et emne der ligger hendes hjerte nært, og som alle hendes værker på en eller anden måde kredser om. Udover Sass’s egne værker, indeholder udstillingen 60 værker af 23 kunstnere fra 11 lande, heriblandt sværvægtere som Yoko Ono, Michelle Grabner og Moira Dryer. På udstillingen vises også værker af danske kunstnere som Vilhelm Bjerke Petersen og Sonja Ferlov Mancoba. Tidsmæssigt favner En kort historie om abstraktion 100 års kunst.

Hvordan tager kunsthistorien sig ud set med en kunstners øjne?
Når historien skrives, hvad enten det er fortællingen om en epoke, et land eller et kunstnerisk begreb, så er der altid begivenheder, steder, personer og genstande, der får vægt og fylde, mens andre udelades. Sådan må det nødvendigvis være; ikke alt kan tages med. Enhver historieskrivning er derfor en abstraktion over virkeligheden, hvor relativt få elementer kommer til at stå som pejlemærker for den historie, der bliver fortalt. Det er derfor vigtigt med mellemrum at se historien efter i sømmene. Er det, der blev udeladt i går, vigtigt i dag? Er der andre steder, der skal i fokus? Andre fortællere, der skal komme til orde? Hvordan ville kunsthistorien se ud, hvis den blev skrevet af kunstnere?

Julie Sass. Foto: Rønnebæksholm

Abstraktionen i kunsten
Sass har valgt abstraktionen som udstillingens tematik, da den løber som en strøm igennem hele hendes kunstneriske virke, hvad enten der er tale om maleri, collage, grafik, tekstil, bøger eller tekster. Med udstillingen En kort historie om abstraktion udfoldes en ny fortælling om abstraktionens historie og potentiale ved at vise værker og fremdrage sammenhænge, der ikke tidligere har været belyst i en skandinavisk kontekst.

Kunstnere på udstillingen
Med udstillingen En kort historie om abstraktion, udfoldes en ny fortælling om abstraktions historie og potentiale i dag, ved at vise værker og fremdrage sammenhænge der ikke tidligere har været åbenlyse i en skandinavisk kontekst. Historien fortælles først og fremmest igennem en perlerække af værker af Alain Biltereyst, Ann Pibal, Arturo Herrera, Dan Walsh, Ebbe Stub Wittrup, Erin Lawlor, Eva Steen Christensen, Hansina Iversen, Henri Michaux, James Hyde, Julie Sass, Man Ray, Maria Buras, Marie Søndergaard Lolk, Michelle Grabner, Moira Dryer, Noël Dolla, Rachel Beach, Rannva Kunoy, Shirley Goldfarb, Shirley Jaffe, Sonja Ferlov Mancoba, Vilhelm Bjerke Petersen, Yoko Ono. Julie Sass inkluderer både egne ældre værker og nyproducerer specifikt til udstillingen.

Om Julie Sass
Julie Sass (f. 1971) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og New York University (MFA) i New York, hvor hun specialiserede sig i maleri, og hun har en MA i Teori & Formidling fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

Udstillingen kan opleves til og med 2. september 2018

Udstillingen er støttet af STATENS KUNSTFOND, Bikubenfonden, Beckett-Fonden og Bikubens Fusionsfond v/ Danske Bank i Næstved.

Bliv klogere på kunsten – tag med på en omvisning – omvisningerne er gratis når der er betalt entré til udstillingen

Søndag d. 19. august kl. 13-13.45
Lørdag d. 1. september kl. 13-13.45

Se endvidere Rønnebæksholms hjemmeside for info om omvisninger og øvrige arrangementer

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
18. august 2018
Slut:
2. september 2018

Sted

Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
Næstved, 4700
+ Google Maps
Telefon:
55 72 47 24
Hjemmeside:
http://www.roennebaeksholm.dk/
Del på sociale medier