Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Børnekulturfestivalen indtager hele Næstved Kommune

maj 20 - maj 25

Fantasien slippes fri, når Børnekulturfestivalen inviterer børnene til kulturel fest og leg fra den 20.-25. maj. Den årligt tilbagevendende Børnekulturfestival kommer igen i år til at byde på et væld af sjove og kreative oplevelser for børn i alderen 0-12 år. Lørdag den 25. maj er der Familielørdag på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, som bliver fyldt med gratis aktiviteter for Næstveds børnefamilier.

Mens mor og far har travlt fra mandag til fredag, drager børnene på eventyr i børnekulturens mangfoldige verden sammen med deres venner i daginstitution og skole. Der skal danses og synges, bygges og tegnes, lyttes og leges til de over 100 kulturelle oplevelser, som løber af stablen i løbet af ugen.

Lørdag den 25. maj inviteres mor og far med ud og opleve kulturen, når Børnekulturfestivalen byder velkommen til Familielørdag på Grønnegades Kaserne Kulturcenter fra kl. 10-13. Her kan børnene tage deres forældre under armen og hygge sig til de mange sjove aktiviteter, som kommer til at fylde hele kulturcentret. Alle aktiviteter er gratis at deltage i og kræver ingen tilmelding.

Familielørdagen sparkes i gang med et festligt optog fra Næstved Avantgarden gennem bymidten. Med sig på turen fra Axeltorv til kulturcenteret har de hele Næstveds yndlingsdrage, Næssi, som glæder sig til at hilse på alle de glade børn.

Kl. 11.00 kigger jazz-duoen Flensborg/Venndt forbi og giver en fantasifuld og munter børnejazz-koncert i Gl. Ridehus. Der er en helt speciel oplevelse i vente i Teatersalen, når Dj Støj fra Dansk Rakkerpak inviterer til Silent Disco. Her får alle et sæt trådløse høretelefoner på og kan så danse frit rundt, mens de kan skifte mellem tre musikkanaler. Se hele programmet her.

Storslået åbning
Traditionen tro sættes Børnekulturfestivalen i gang med en kæmpe åbningsfest mandag den 20. maj på Lave Ridebane på Grønnegades Kaserne Kulturcenter med over 2000 børn. Pladsen bliver fyldt, og humøret bliver højt, når borgmesteren åbner festen efterfulgt af en koncert, hvor Næssi kommer til at give den gas sammen med sine gode venner fra Ulla Abdullas Cocobongoband. Dansk Rakkerpak kigger også forbi og optræder som de populære og ret tossede “Skøre Strømere”.

Under koncerten kan man glæde sig til at høre to splinternye sange. Ulla Abdullas Cocobongoband er netop udkommet med deres nye Næssi-sang, “Hvor Næssi Bor”, og til åbningsfesten kan man ligeledes synge og danse med på den nye sang om Børnekulturfestivalen “Festival i Næstved”. Man kan allerede nu øve sig på sangene hjemmefra ved at downloade Næssis app. Har man allerede downloadet den, skal man lige huske at opdatere appen, så man får det hele med.

Store oplevelser i hele kommunen
Børnekulturfestivalen kommer til at byde på storslåede oplevelser for rigtig mange børn i Næstved Kommune. Det fremgår tydeligt, når man kigger på programmet for festivalen.

“Det har igen i år været et stort fokuspunkt at sikre, at programmet for Børnekulturfestivalen når bredt ud til børn i hele Næstved Kommune. Man kan blandt andet se frem til læseteater i Glumsø og Fuglebjerg, Musiktimer i Fensmark og Mogenstrup samt en masse andre kulturelle aktiviteter fordelt over hele Næstved Kommune”, udtaler børnekulturkonsulent Katrine Gjesing.

Find hele programmet for Børnekulturfestivalen samt Familielørdagen på www.næssi.dk under fanen “Børnekulturfestival”.

Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter

 

Detaljer

Start:
maj 20
Slut:
maj 25

Sted

Næstved
Næstved, 4700 Danmark + Google Maps