Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AffaldPlus åbner genbrugsbyggemarked i Næstved

13. april 10:30 - 15:00

Lørdag den 13. april slår AffaldPlus dørene op til PlusByg, et genbrugsbyggemarked, som skal være med til at sikre, at flere ressourcer får nyt liv og genbruges.

PlusByg ligger på Fiskerhusvej 25 i Næstved, skråt overfor genbrugspladsen, og placeringen er ikke tilfældig. Varerne i PlusByg stammer nemlig fra AffaldPlus’ genbrugspladser. Her har genbrugsvejledere vurderet, at de er for gode til at blive behandlet som affald, men i stedet kan gøre gavn hos andre.

Mere end byggematerialer
PlusByg kommer til at sælge meget mere end blot byggematerialer. Til billige penge er det fx muligt også at købe større møbler, værktøj, hus- og haveartikler samt VVS-udstyr. Har man problemer med at få fragtet sit køb hjem, er det muligt mod betaling at bestille levering.

Som et led i at bevare så mange ressourcer som muligt, er der indenfor i PlusByg etableret et lille værksted, hvor medarbejderne sætter ting i stand, så de kan få nyt liv i PlusButikkerne eller PlusByg.

Det går indtjeningen til
Salget i PlusByg er med til at bevare ressourcer og samtidig mindske omkostningerne til affaldsbehandling og skåne miljøet for fremstilling af helt nye materialer. Når PlusByg genererer overskud, indgår det i den daglige drift af genbrugspladserne. De genbrugte genstandes værdi kommer dermed hele affaldsfællesskabet til gode og er med til at holde affaldsgebyrerne i ro. På den måde kommer overskuddet tilbage til borgerne. Herudover giver PlusByg arbejds- og praktikpladser.

Stor åbningsfest den 13. april
Alle er velkomne, når PlusByg indvies lørdag den 13. april fra kl. 10.30-15.00. Åbningsfesten holdes sammen med PlusBygs nabo, Materialepladsen, som netop er flyttet til Fiskerhusvej 23. Dagen byder bl.a. på åbningstale af Næstveds Borgmester, Carsten Rasmussen, konkurrencer for store og små, rundvisninger, underholdning ved Dansk Rakkerpak & Faster Cool samt mad og drikke.

Etableringen af PlusByg er en aktivitet i projektet “Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling”, som får støtte fra EU’s Regionalfond.

For yderligere information se disse sider:
• Om PlusByg: https://www.affaldplus.dk/genbrugsplads/plusbyg
• Åbningsfesten: https://www.affaldplus.dk/arrangementer/indvielse-af-plusbyg-og-materialepladsen

Foto: AffaldPlus
Foto: AffaldPlus
Foto: AffaldPlus
Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
13. april
Tidspunkt:
10:30 - 15:00

Sted

PlusByg
Fiskerhusvej 25
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier