Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Æblets dag på biblioteket

12. oktober 2018 11:00 - 13:00

Fredag den 12. oktober kl. 11-13 vil medlemmer af Haldagermagle Bylaug vise, hvordan man kan fremstille sin egen velsmagende æblesaft på pladsen foran Fuglebjerg Bibliotek.

I efterårsmånederne er der masser af dejlige æbler i haven. Ofte så mange, at vi ikke ved, hvad vi skal stille op med dem. I Fuglebjerg er der igen i år mulighed for at få gode idéer til at bruge årets æbler, når Haldagermagle Bylaug stiller op med æblepresseren foran Fuglebjerg Bibliotek og fejrer æblets dag.

– I Haldagermagle Bylaug fik vi for en del år siden fremstillet en æblepresser for at udnytte nogle af de mange gode danske æbler, som ofte bare ligger på jorden og rådner væk. Det er nemt at gøre, så vi håber, at mange vil lade sig inspirere. Vi har et par kasser æbler med, som vi kan komme i æblepresseren, fortæller Karen Bjerre fra Haldagermagle Bylaug.

På biblioteket er der lavet en udstilling med bøger, mad- og kageopskrifter med æbler. Der vil være mulighed for at få inspiration til at udnytte de lækre æbler.

Tag en pose æbler med
– Besøgende kan få presset en pose æbler fra egen have. Æblerne skal bare være skyllet og klar til brug – endvidere skal man medbringe egne beholdere (3 liter) til æblesaften. Den fremstillede æblesaft kan enten drikkes direkte, opbevares et par dage i køleskabet eller fryses i plastflasker, slutter Karen Bjerre og tilføjer, at den dejlige saft er en ren vitaminbombe.

Læs mere om bibliotekernes arrangementer på: www.naesbib.dk

Haldagermagle Bylaug står klar ved æblepresseren. Foto: Næstved Bibliotek og Borgerservice

Detaljer

Dato:
12. oktober 2018
Tidspunkt:
11:00 - 13:00