Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Premiere på radiobiograf

30. marts 2016 08:00 - 17:00

Næstved får en Radiobiograf

København har en, Århus har en og nu får Næstved også en. Radiobiografen er et kulturelt tilbud, hvor den gode lytte oplevelse er i centrum.

Mørket sænker sig, og publikum sidder klar i de bløde biografstole med popcorn og cola. Men der er ikke billeder, i hvert fald ikke på det store hvide lærred. radiobio3[1]

Radiobiografen er et sted, hvor man kan mødes til en god lytteoplevelse, siger Mira Kellerman, der underviser i radiomediet på Næstved Ungdomsskole. En tur i radiobiografen er en oplagt mulighed for at publikum kan danne sig sine egne billeder til historierne.

En god radioudsendelse kan skabe lige så mange billeder som en film kan, og på samme måde som man mødes i biografen for at få en god filmoplevelse, så er Radiobiografen et sted at mødes for at få en særlig lytteoplevelse.

Det er en social oplevelse at gå i radiobiografen. Man sidder i biografsalen samme med andre, og fokus er kun på at lytte. Det skaber en særlig stemning, siger Mira Kellerman.

At det netop er nu, Næstved får sin egen radiobiograf er ingen tilfældighed. Radiomediet oplevet en renæssance, der stort fokus på udvikling af podcasts og noget af det mest banebrydende satire bliver skabt i radioen. Man har i flere år kunne finde radiobiografer i København og Århus, men hidtil har det været en mindre gruppe entusiaster, der mødtes og hørte radio i biografen. Nu er den særlige oplevelse, som det er at høre radio i en biografsal sammen med andre, kommet ud af storbyerne.

radiobio2[1]

Vi havde en lille generalprøve på Næstved Radiobiograf, da vi afsluttede radioprojektet Nævers Stemme. Her havde NæstvedUngRadio inviteret til at høre nogen af de bedste lydbidder fra projektet. Her blev radiobiograf-konceptet godt modtaget, siger Mira Kellerman.

Næstved Radiobiograf er et samarbejde mellem Næstved Ungdomsskole, NæstvedUngRadio og Teatergruppen Talent-1. NæstvedUngRadio vil præsentere lydbidder af de unges arbejde med radiomediet, Teatergruppen Talent-1 vil præsentere nyskrevet radiodramatik. Der vil også være mulighed for at høre noget af det bedste podcast, der bliver produceret i Danmark.

Premieren på Næstved Radiobiograf finder sted i Bio Næstved, Kattebjerg 5 i Næstved, tirsdag 19. april – klokken 19.30.

Billetter á 25 kr. købes på Bio Næstved, og det er muligt at læse mere om Næstved Radiobiograf og arrangementet på Radiobiograf.

 

 

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
30. marts 2016
Tidspunkt:
08:00 - 17:00
Del på sociale medier