Med Clement Kjærsgaard som ordstyrer for et panel bestående af folketingspolitikere og ungdomspolitikere er der lagt op til en spændende dag om demokrati på Næstved Gymnasium og HF den 3. december 2018 fra 8-14.

“Det er det ægte demokrati, når de unge får mulighed for at udfordre politikere på scenen med præcis de spørgsmål, de selv finder vigtigst”, udtaler tv-vært, skribent og foredragsholder Clement Kjærsgaard.

Og det er lige præcis demokrati, dannelse og uddannelse, der er i centrum, når Næstved Gymnasium og HF’s aula fyldes med 1. og 2.-års elever, der gennem seks timer skal lytte, debattere, quizze, løse dilemmaer i forskellige workshops, afholde prøvevalg og spille ”Holdningsspil”.

I panelet sidder Laura Lindahl (LA), Rasmus Nordqvist (Å), Frederik Vad (forbundsformand, DSU), Jacob Mark (SF) og Chris Bjerknæs (formand, DF ungdom).

Clement Kjærsgaard vil kvalificere den demokratiske debat i Danmark, og på Næstved Gymnasium og HF er konceptet for demokrati-dagen:
· En dag om demokrati, med udgangspunkt i Folketingsvalget, men inklusiv en række globale temaer, herunder: Fake news og de store kriser (klima, krig og fred, asylpolitik mm).

Clement Kjærsgaard. Foto: Næstved Gymnasium og HF