Anna og Emil blev årets første studenter fra Næstved Gymnasium og HF, og det var to stolte og lettede elever, der fik studenterhuerne på som årets første mandag morgen. Herefter gik turen til græsplænen foran skolen, hvor de sammen med rektor Susanne Stubgaard traditionen tro hejste flaget.

Anna og Emil sammen med Susanne Stubgaard. Foto: Næstved Gymnasium og HF.

Det skriver Næstved Gymnasium og HF til Dit Næstved. 

Tre års flid, slid og højt ambitionsniveau blev belønnet med den rød-hvide hue, og venner og familie stod klar til at fejre dem med kram, roser, jordbær og champagne.

Anna Trøster fra 3.u var oppe i Religion som sin sidste eksamen, og fik et flot 10-tal.

“Nu skal jeg bare nyde at være blevet færdig, og i sommerferien skal jeg på Roskilde Festival. Så tror jeg at jeg skal tjene en masse penge, så jeg kan komme på højskole, og på den lange bane vil jeg gerne være dyrlæge,” siger Anna Trøster.

Emil Høghsgaard Hansen var også oppe i Religion til sin sidste eksamen, og fik 10 ligesom Anna. På spørgsmålet om planerne efter gymnasiet, svarer han lidt tøvende:

“Jeg vil holde et sabbatår, hvor jeg skal ud og tjene nogle penge. Og så tror jeg gerne, jeg vil være noget med mennesker. Måske folkeskolelærer, men der er mange ting jeg synes er interessant – og nu ligger verden jo åben!”

Godt 400 elever bliver STX- og HF-studenter de næste tre dage på Næstved Gymnasium og HF.

Onsdag ifører eleverne sig deres fineste puds og tager til den traditionsrige Gallafest på skolen, og fredag er der Dimission for elever og forældre, inden eleverne sætter sig i studentervognene og kører rundt og besøger hinandens familier.

Del på sociale medier